vhvg

Wat houdt een facelift in en wat zijn de kosten?

Geplaatst op

Er zijn veel mensen die een mening hebben over een facelift, toch zijn ze niet altijd op de hoogte over wat deze ingreep inhoudt. Via deze blog willen we een licht schijnen op de concrete effecten van deze behandeling. Wat mag je verwachten en zie je er echt zoveel jonger uit? Lees verder en ontdek hoe het in elkaar zit.

Waar is een facelift voor bedoeld?

Veel mensen denken dat een facelift rimpels weghaalt, dat kan wel, maar eigenlijk wordt dat vooral gedaan met Botox en fillers. Een facelift is met name bedoeld voor om de contouren te herstellen van je kaaklijn, hals en wangen. Wanneer mensen ouder worden zal de elasticiteit van de huid verminderen waardoor er een oudere uitstraling ontstaat. Een facelift is bedoeld om deze veroudering terug te dringen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Voordat de daadwerkelijke behandeling uitgevoerd wordt, krijg je een consult van de arts. Dit is gratis en vanzelfsprekend vrijblijvend. In dit consult gaat het erom dat duidelijk wordt gemaakt wat de wensen van de patiënt zijn en wat er mogelijk is. Er bestaan verschillende technieken om een facelift te doen en een chirurg kan je in kaart brengen welke technieken geschikt zijn voor jouw specifieke situatie, want de huid verouderd (veranderd) bij verschillende mensen op anderen manieren.

Kosten van de behandeling

Aan de specialistische behandeling zijn natuurlijk kosten verbonden, deze worden ook van te voren duidelijk gecommuniceerd. Zo weet je waar je aan toe bent. Belangrijk is om te weten dat een facelift altijd door een erkend arts uitgevoerd moet worden, daarom raden we je aan om geen facelift bij een “discountkliniek” te laten doen. Voor een facelift betaal je in een gedegen kliniek een bedrag van rond de 3000 euro. De resultaten van faceliftbehandelingen blijven zo’n 7 tot 10 jaar zichtbaar. Een herhaling van de behandeling behoort vaak tot de opties. Gemiddeld zie je er zo’n 10 tot 15 jaar jonger uit na een facelift.

Welke facelifts zijn er?

Er bestaan een aantal facelifttechnieken waar je van kunt profiteren:

  • Face- en halslift
  • MACS-lift
  • Eric Auclair-lift
  • Mini-lift
  • Halslift
  • Voorhoofdslift

Een arts kan je door zijn of haar specialisme precies vertellen welke behandeling er voor jouw situatie geschikt is.

 

Conclusie

Schoonheid komt van binnenuit. Het kan zo zijn dat je psychische problemen hebt door je uiterlijk. Wil je dit aanpakken? Dan kan dat met behulp van een facelift of een andere behandeling. Deze is niet goedkoop, maar je hebt er wel ruim 10 jaar plezier van. En je ziet er ook 10 tot 15 jaar jonger uit.

Meer ontdekken?

Wil je meer weten over het herstel na een cosmetische ingreep, lees dan de 5 tips hoe je beter kunt genezen hiervan. Je bent ziek geworden tijdens je vakantie, wat moet je doen? Ontdek meer en doe er je voordeel mee.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden