vhvg

5 tips voor en na een cosmetische ingreep

Geplaatst op

In dit blog geven we je vijf tips om goed om te gaan met een cosmetische ingreep, zowel voor als na de operatie.

Je onderbuikgevoelens hebben vaak gelijk

Als je de praktijk van een plastisch chirurg binnenloopt, dan zal het niet aanvoelen als een ziekenhuis, maar het moet ook niet aanvoelen als een wellness centre. Een cosmetische ingreep wordt uitgevoerd in een polikliniek en moet met de grootste zorg uitgevoerd worden. Als dit niet het geval is bij de kliniek die jij voor ogen hebt, dan is dat een reden om de behandeling elders te laten doen.

Bekijk of jouw cosmetisch arts over certificaten beschikt

Onderzoek altijd of jouw cosmetisch arts over de juiste certificaten beschikt. Hierdoor weet je zeker dat jouw cosmetisch arts gekwalificeerd is om cosmetische behandelingen uit te voeren. Je herkent dit aan de NVCG-certificering. Uiteraard is het ook aan te raden om tijdens je intake de behaalde certificaten bespreekbaar te maken.

Zoek uit of jouw chirurg een preventieplan heeft voor complicaties zoals trombose

Trombose is een mogelijke complicatie die kan ontstaan bij een cosmetisch behandeling.  Uw plastisch chirurg moet maatregelen nemen om het risico te minimaliseren en bereid zijn om vroege tekenen van het optreden ervan te zien.

Onderzoek hoe de procedure in z’n werk gaat

Hoewel je cosmetisch arts een betrouwbare, goed geïnformeerde autoriteit zou moeten zijn, moet je nog steeds naar aanvullende informatie, zoals reviews, zoeken. Het onderzoek zal je helpen beschermen en zal je helpen om erachter te komen of deze kliniek of cosmetisch arts echt is wat bij jou past.

Volg de instructies van de cosmetisch chirurg voor en na de operatie

Mensen die cosmetische ingrepen laten doen, zijn vaak drukke mensen met een druk en actief leven. Bovendien voelen de meeste patiënten zich, wat comfort en energie betreft, binnen enkele dagen of weken na de ingreep weer precies als voor de ingreep. Het komt vaak voor dat patiënten ongeduldig worden en in de verleiding komen om op de juiste manier weer allerlei activiteiten te ondernemen. De behandelde regio herstelt echter nog enkele weken of zelfs maanden na de operatie en te veel inspanning kan het resultaat in gevaar brengen. Volg dus altijd de adviezen van jouw arts op.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden