vhvg

Ziek geworden tijdens mijn vakantie: wat moet ik doen?

Geplaatst op

Preventie is beter dan problemen oplossen. Voordat je op vakantie gaat is het goed om te checken hoe je zorgverzekering geregeld is. Zeker als het om een lange reis gaat. In deze blog noemen we een aantal dingen die belangrijk zijn om in gedachten te houden wanneer je onverhoopt ziek zou worden tijdens je vakantie.

Check de dekking

Voordat je op vakantie gaat check je eerst de dekking van je zorgverzekering. Niet alle verzekeringen zijn geschikt voor de vergoeding van ziektekosten van over de hele wereld. Het is belangrijk dat je precies weet wat er vergoed wordt. Meestal worden de ziekkosten voor spoedbehandelingen vergoed, tot aan de tarieven die hier in Nederland gelden. Het kan zijn dat een lokaal ziekenhuis niet voldoet aan de westerse eisen, waardoor je in een privékliniek opgenomen moet worden. De kosten kunnen dan behoorlijk oplopen.

Reisverzekering

Wat geldt voor de zorgverzekering is ook waar voor de reisverzekering. De dekking van de reisverzekering kan een Europese dekking, maar ook een wereld dekking hebben. Belangrijk om te weten hoe je dekking staat, voordat je bijvoorbeeld naar Amerika reist. Vaak kun je online op je klantenprofiel de instellingen van je verzekering wijzigen. Naar je verzekeraar kun je ook bellen, zodat een medewerker van de verzekeringsmaatschappij dit voor je kan doen.

Op vakantie

Wanneer we lekker op vakantie zijn, is het bijzonder zuur wanneer we ziek worden. Dat kan door allerlei dingen veroorzaakt worden. Voedselvergiftiging is vaak een oorzaak. Het kan ook een bacteriële infectie of virus zijn die op een andere manier in je systeem terecht gekomen is. Een oplossing kan een ziekenhuisopnamen zijn. Maar juist dit kan de kosten opdrijven, zeker omdat je in een privé kliniek terecht kan komen. Een uitgebreide, kortlopende reisverzekering (voor de duur van de vakantie) is het vangnet wat je nodig hebt.

Wat direct te doen bij ziekte?

Het is belangrijk om te weten wat je het beste kunt doen wanneer je ziek wordt in het buitenland. Wat te doen checklist:

  • Bel je verzekeraar, het kan nodig zijn dat je teruggebracht moet worden naar Nederland (zij kunnen dit voor je regelen)
  • Bel je familie in Nederland
  • Verzamel alle gegevens
  • Kun je geen gegevens verzamelen, laat dan je partner dit doen

Conclusie

Veel problemen kun je vooraf voorkomen door jezelf goed te informeren over de stand van zaken aangaande je verzekeringen. Wanneer je ziek wordt is het zaak om indien mogelijk snel actie te ondernemen. Snel reageren maakt dat de problemen sneller het hoofd geboden worden.

Meer ontdekken?

Om meer te ontdekken moet je echt onze site in de gaten houden. Wat kun je doen tegen een minderwaardigheidscomplex? Wat zijn filles en waar zijn ze goed voor? Ontdek hoe het zit, lees snel verder.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden