vhvg

Studeren in Groningen: wat te doen en te regelen?

Geplaatst op

Na de middelbare school is het tijd om je studierichting te kiezen en verder te studeren. Dat kan heel erg goed in Groningen, want dit is een stad die jonge mensen veel te bieden heeft. In deze blog nemen we je mee op een kleine trip door Groningen. Daarnaast geven we je een aantal tips om aan te denken als jij je in de stad gaat vestigen. Wat je ook doet, vergeet niet de dokter en de tandarts te regelen. Studentist Groningen helpt je graag je gebit ook tijdens je studententijd goed te houden.

Educatie

Er zijn diverse Hogescholen en Universiteiten te vinden in Groningen. Daarmee is de stad echt een studentenstad te noemen. De educatieve instellingen staan internationaal hoog aangeschreven. Dat maakt dat afgestudeerde studenten gewild zijn door bedrijven in binnen- en buitenland. Gaan studeren is een slimme stap en een investering in je toekomst. Slim en leuk vormen samen een ideale combinatie. En leuk Groningen echt!

Vermaak

In de stad Groningen kun je na het studeren (wat je natuurlijk elke dag doet 😉) terecht bij tal van lokaliteiten waar je het nodige vermaak kunt vinden. Zo zijn er twee bioscopen, legio kroegen en worden er veel festivals en manifestaties georganiseerd. Eten en drinken is een populaire activiteit in de avond, de restaurants zijn er elke dag open en ook de kroegen kennen nauwelijks een sluitingstijd. Je kunt praktisch elke dag van de week wel een leuke activiteit bezoeken, zoals live muziek of een tentoonstelling.

Regelen

Er zijn een aantal dingen die je moet regelen om goed je studenten tijd door te komen. Natuurlijk moet je weten wat je roosters zijn en wanneer je opdrachten ingeleverd moeten worden. Daarnaast is het goed om de basisdingen te regelen, zoals de tandarts en dokter. Het is gemakkelijk om je in te schrijven bij een tandarts- en dokterspraktijk. Misschien wil je ook wel een bijbaan, dan kun je bij verschillende uitzendbureaus in de stad terecht.

Gouden tijd

De studententijd is voor veel mensen en gouden tijd. Je leert veel nieuwe mensen kennen en doet een hoop kennis op. Ook het vermaak in de avonden en nachten blijft je nog lang bij. Kies altijd voor een studie waar je passievol over bent. Natuurlijk is het belangrijk dat je er werk mee kunt vinden, maar wees niet bang om je hart te volgen.

Meer ontdekken

Op onze site leer je meer over gezondheidszorg en tandheelkunde. Wie weet ga je zelf wel een studie in een van deze richtingen doen. Veel plezier met je studie en veel succes!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden