vhvg

Het verschil tussen een chiropractor en fysiotherapeut

Geplaatst op

Binnen chiropractie en fysiotherapie gaat het om het verhelpen van gezondheidsklachten. Waar fysiotherapeuten al jarenlang veel bezocht worden, is het bezoeken van de chiropractor de laatste tijd sterk in opkomst. Hoewel het bij beiden gaat het om verhelpen van lichamelijke klachten, gebruikt een chiropractor een andere aanpak dan een fysiotherapeut. In deze blog gaan we het hebben over de verschillen tussen de chiropractor en fysiotherapeut.

Fysiotherapeuten gebruiken spieroefeningen

Veel mensen hebben al wel eens een bezoek moeten brengen aan de fysiotherapeut. Hoe fysiotherapeuten te werk gaan, is dan ook bij veel mensen al wel bekend. Door middel van oefeningen wil de fysiotherapeut je spieren verstevigen. Dit moet ervoor zorgen dat je minder pijn hebt of er meer bewegingsvrijheid ontstaat. Veel sportblessures worden dan ook behandeld bij de fysiotherapeut, aangezien deze zich vooral richt op spierklachten en de behandeling van spieren. In Nederland zijn er op veel hogescholen opleidingen te volgen tot fysiotherapeut.

De chiropractor kijkt naar de diepliggende oorzaak

De chiropractor heeft net als een fysiotherapeut ook alle kennis en vaardigheden in huis om spieren te behandelen. Het grote voordeel van behandelingen bij een chiropractor is de extra kennis over het lichaam die een chiropractor heeft. Dit maakt het dat je er met chiropractische behandelingen veel meer mogelijkheden zijn. Bij chiropractie wordt er dan ook gekeken of er niet iets dieperliggends is dat de pijn veroorzaakt. Wat betreft de opleidingen zijn er in Nederland geen hoogstaande opleidingen tot chiropractor. De meeste chiropractoren in Nederland hebben hun opleiding dan ook in het buitenland genoten.

Een optimale gezondheid ter voorkoming van blessures

Een ander verschil tussen fysiotherapie en chiropractie is de aandacht die men besteed aan de preventie van lichamelijke klachten. Tijdens de chiropractische behandelingen wordt er niet alleen aandacht besteed aan het verhelpen van lichamelijke klachten, maar ook aan de preventie van gezondheidsklachten. Een chiropractor streeft naar een optimale gezondheid. Om deze optimale gezondheid te bereiken krijg je advies voor een gezonde levensstijl. Zo voorkom je blessures en haal je het maximale uit het leven.

Ben je benieuwd wat een chiropractor voor je kan betekenen? Neem dan eens contact op met een chiropractor en bespreek de mogelijkheden en voordelen van chiropractische behandelingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden