vhvg

Help ik heb letselschade! De letselschadeadvocaat helpt!

Geplaatst op

Wanneer je te maken krijgt met letselschade, dan is het zaak om deze schade te claimen. Dat kun je op meerdere manieren doen, maar wij raden je de letselschadeadvocaat aan. Advocaat zoeken helpt je graag om de geschikte advocaat te vinden. Lees snel verder in deze blog hoe het werkt.

Wat doet een letselschadeadvocaat?

Wanneer je een ongeluk hebt gehad is er vaak iemand de schuldige partij, dan is het zaak om de letselschade die je geleden hebt, te verhalen op de tegenpartij. Hoe kun je dat het makkelijkste doen? Door een ander, namelijk een letselschadeadvocaat, dit voor je te laten doen. Deze professional kan je bijstaan in de juridische procedure en kan het traject aan je uitleggen op een begrijpelijke manier. Een ongeluk is ingrijpend voor je en dan wil je je zo goed mogelijk kunnen focussen op je herstel. Dan wil je eigenlijk niet bezig zijn met juridische procedures. Een letselschadeadvocaat neemt de rompslomp uit handen.

Hoe loopt het traject?

Het is fijn om te van te voren inzicht te krijgen over hoe het traject kan lopen. Daarom even een globaal overzicht:

  • Gedurende de intake gaat de advocaat opzoek naar de feiten omtrent je zaak
  • Bewijsmateriaal wordt verzameld en geanalyseerd
  • Vervolgens moet er een aansprakelijkheid geformuleerd worden
  • Wanneer dit gedaan is worden schadeposten gedefinieerd en ingediend
  • Er is nu ruimte om te onderhandelen over de aansprakelijkheid
  • Tenslotte wordt het smartengeld berekend

Waarom een advocaat?

Met een advocaat aan je zijde is het gemakkelijker om je schadevergoeding te claimen. Hoe dat zit? Deze juridische expert kan voor je pleiten in de rechtbank. Een jurist kan dit niet, waardoor het noodzakelijk is om dan alsnog een advocaat in te schakelen.

Wat kost een letselschadeadvocaat?

In veel gevallen is deze advocaat gratis want de wanneer je volledig in het gelijk gesteld wordt, dan moet de tegenpartij alle kosten betalen. Wanneer je voor slechts 30% in je gelijk gesteld wordt, dan betaal je 70% van de kosten zelf. Je kunt je laten informeren voor een juridische verzekering, dit moet altijd gebeuren voordat je te maken krijgt met letselschade. Het verschilt per verzekeringsmaatschappij om hoeveel maanden dit gaat.

Conclusie

Een ongeluk is traumatisch en er kan letselschade uit ontstaan. Deze is te verhalen op de tegenpartij wanneer deze werkelijk aansprakelijk geacht wordt of een schikking treft. Een letselschadeadvocaat kan je bijstaan om een passende schadevergoeding te krijgen.

Meer weten?

Praktische tips voor het inrichten van je tandartspraktijk en de kenmerken van de esthetische tandarts. Ontdek het allemaal op onze informatieve site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden