vhvg

Praktische tips voor het inrichten van je tandartsenpraktijk

Geplaatst op

Ben je een tandarts en ga je jouw tandartsenpraktijk verbouwen? Of ben je van plan binnenkort te beginnen als tandarts in Rotterdam en open je jouw eigen praktijk? Lees dan de onderstaande tips voor een goede start van je tandartsenpraktijk. Deze tips hebben betrekking tot de inrichting van je praktijk die eigenlijk onmisbaar zijn voor elke praktijk.

Verlichting

Het klinkt zo logisch dat je er bijna niet over nadenkt: goede verlichting. Zorg altijd voor goede verlichting in je praktijk. Je brengt dagelijks toch al gauw een uur of 8 door in je praktijk en om je ogen en lichaam niet snel moe te laten worden door slechte verlichting, is het belangrijk om hierin te investeren. Ga voor hoogwaardig volspectrum natuurlijk daglicht; gebruik niet enkel tl-buizen.

Looplijnen

De looplijnen van patiënten en personeel mogen elkaar niet kruisen. Zorg dus voor looplijnen waardoor dit niet gebeurt. Dit oogt professioneler en is ook nog eens een stuk hygiënischer.

Schoon en vuil scheiden

Schone en vuile instrumenten moet je goed van elkaar scheiden. Gebruik bijvoorbeeld een instrumententray met twee vakken; eentje voor schone instrumenten en eentje voor vuile instrumenten.

Optische ruimte

Maak veel gebruik van glas om je ruimte groter te laten ogen. Om privacy te kunnen waarborgen, kun je gebruik maken van melkglas en raamfolie. Op deze manier benut je de ruimte zo optimaal mogelijk, lijkt de praktijk groter en waarborg je de privacy van jouw patiënten.

Wachtkamer

Zorg dat de wachtkamer zich in een afgesloten ruimte bevindt. Stel je voor dat een patiënt aan de balie staat te discussiëren over een rekening; je wilt niet dat iedereen in de wachtkamer dat te horen krijgt. Een afgesloten, geluidsdichte ruimte voor de wachtkamer is dus een goede oplossing. Zorg natuurlijk ook voor een speelhoekje voor de kinderen en een rek met tijdschriften.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden