vhvg

De esthetische tandarts, zo herken je hem

Geplaatst op

In onze tijd is het steeds belangrijker om een stralende lach te hebben. Een expert die je kan helpen dit doel te bereiken is de esthetische tandarts. Wat kan deze professional voor je betekenen? Wat doet hij of zij? We vertellen je hoe het zit. Lees snel verder en informeer jezelf over de esthetische tandarts. Tandarts Amsterdam helpt je graag je gebit in topconditie te houden.

Standaard polijsten als het nodig is

Aanslag van koffie en thee zorgen soms voor verkleuringen. Deze zijn door de tandarts weg te polijsten. Sommige tandartsen doen dit niet standaard. Daar moet je dan specifiek om vragen en het lijkt alsof er niet veel prioriteit ligt bij deze behandeling, want het gebeurd of niet, omdat ze het niet helemaal begrijpen, omdat polijsten ook vaak inhoudt het slijpen van een scherpe tand. Een esthetische tandarts vindt het in de eerste plaats erg belangrijk om je gebit mooi te houden. Daarvoor zijn naast polijsten diverse behandelingen ontwikkeld:

  • Facings
  • Tandenbleken
  • Onzichtbare beugel

We nemen ze hieronder even met ze door.

Facings

Met facings is het mogelijk een scheve tand te corrigeren of de kleur van je gebit te bepalen. Ze worden tegenwoordig het meest van porselein gemaakt omdat composiet snel verkleurt en afbrokkelt, niet iets waar je graag je geld aan uitgeeft. Bij de tandarts is er snel een afdruk van het gebit te maken, waardoor bepaald kan worden hoe facings moeten zijn.

Tandenbleken

Een stralende glimlach is iets waar veel mensen voor willen gaan. Deze is te bereiken door je tanden een te laten bleken. Hoe dat kan? Heel eenvoudig, door een bleekbehandeling te kiezen. Er zijn er grofweg twee:

  • Thuis bleken
  • Bij de tandarts een bleekbehandeling

Wij raden je de tweede aan, waarom? Deze behandeling is veilig en heeft snel een gecontroleerd resultaat. Thuis bleken duurt enkele dagen, terwijl het bij de tandarts hoog uit twee afspraken kost.

Onzichtbare beugel

Soms kan het zo zijn dat facings niet voldoende zijn om je tanden qua stand in de mond te corrigeren. Dan kan het nodig zijn om een beugel te nemen. Tegenwoordig hoeft dat helemaal geen buitenboord beugel meer te zijn. Nee, het is zelfs mogelijk om een onzichtbare beugel te dragen. Het voordeel is natuurlijk dat niemand het ziet en je tanden wel recht gezet kunnen worden. Deze zit aan de achterkant van je tanden. Echt een uitkomst.

Verder lezen

Medische onderwerpen echt jou ding? Lees dan verder op onze website waarop we je gedegen informatie geven. Meer tips voor cosmetische ingrepen en wat je moet doen als je ziek wordt tijdens je vakantie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden