vhvg

Heilzaam met een voedende kracht: de marine phytoplankton

Geplaatst op

De kracht van de superfood marine phytoplankton is haast onvoorstelbaar. In deze kleine organismen, waarvan zowel walvissen als mensen smullen, vinden we alle negen aminozuren. Dit zijn essentiële stoffen we niet zelf aan kunnen maken. Ook levert marine phytoplankton elementaire vetzuren, zoals omega 3 en omega 6. En alsof dat nog niet genoeg is, de belangrijkste vitamine krijgen we ook binnen als we marine phytoplankton eten. Natuurlijk moeten we ook andere dingen eten, want hoewel marine phytoplankton enorm veel stoffen bevat, bevat het organisme niet alles. Laat je altijd even informeren door een expert op voedingsgebied wat je nog extra zou kunnen nemen om een gepast dieet (eetpatroon) te kiezen. Het Voedingscentrum is een autoriteit op het gebied van gezonde diëten.

De superfood manie

Het is goed om te beseffen dat de claims van veel fabrikanten, zoals dat een voedingsmiddel alle belangrijke bouwstoffen in zich heeft, naar het land der fabelen verwezen kunnen worden. Natuurlijk zijn er wel echt voedingsmiddelen die bol staan van de gezonde stoffen. Marine phytoplankton neemt een bijzondere plek in, in deze categorie voedingsmiddelen, omdat het zo gemakkelijk door het lichaam opgenomen kan worden.

Een goed alternatief voor visolie

Voor een liter visolie moeten astronomische hoeveelheden vis verwerkt worden. En omdat we over een aantal jaar ook nog vissen in de oceaan willen hebben, is het aan te raden om deze producten niet aan te schaffen. Veel slimmer is het om marine phytoplankton te nemen, omdat dit de stoffen bevat die ook in de visolie zitten. Deze plankton nuttigen is de kortste weg naar Omega 3 en 6. Het wordt gekweekt in enorme bassins en het groeit snel.

100% bruikbaar

Een wonderlijke eigenschap van marine phytoplankton is dat het volledig opneembaar is door ons lichaam. Het hoeft niet afgebroken te worden. 0% energie gaat verloren. Veel mensen voelen zich hierdoor energieker. Deze plankton is gemakkelijk te verwerken in diverse gerechten, zoals soepen, shakes en salades. Alles wordt direct een stuk gezonder. Natuurlijk is het belangrijk om niet te veel te nemen. Laat je altijd even door een voedingsexpert informeren, zeker als je lichamelijke klachten hebt.

Meer lezen?

Nog niet klaar met lezen? Ontdek dan meer op onze informatieve site. Wat is de ziekte van Lyme? Wat is een facelift? De antwoorden vind je op onze site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden