vhvg

De ziekte van Lyme: mysterieus en oprukkend

Geplaatst op

Sinds de jaren negentig is het aantal besmettingen met de ziekte van Lyme toegenomen. Dat is waarschijnlijk verbonden met het toegenomen aantal internationale reizen. In deze blog willen we graag een aantal symptomen van deze ziekte, die veroorzaakt wordt door een tekenbeet, met je doornemen. Ontdek snel wat de symptomen zijn zodat de zieke in jouw omgeving op tijd de behandeling kan starten.

De symptomen van een geheimzinnige ziekte

De ziekte van Lyme is een ziekte die een scala aan symptomen veroorzaakt, die ook bij andere ziektebeelden voorkomen. Daarom is het zeer lastig te herkennen ziekte. We nemen een aantal symptomen met je door:

  • Ernstige vermoeidheid
  • Vergeetachtig
  • Problemen met de darmen
  • Moe
  • Vaak duizelig
  • Depressies
  • Problemen met de huid
  • Motorische stoornis
  • Problemen met de motoriek

Lastig te detecteren

Een test wijst in de praktijk vaak niet uit dat iemand Lyme heeft. Veel bloedtesten zien de aanwezigheid van de bacterie Borrelia niet. Dit is dan ook een zeer sluwe microbe die zich in het weefsel nestelt en uit de bloedbaan gaat. Dat maakt detectie met een test zo moeilijk. Veel mensen vragen zich af wat er met hen aan de hand is, de test was immers negatief. Er bestaan checklists waarmee je kunt checken of je symptomen overeenkomen met die van de zieke van Lyme.

Behandeling?

Wanneer je een kring op je huid krijgt met in het middel een rode plek, dan moet je antibiotica toegediend krijgen. Na enkele weken wordt behandelen veel moeilijker. Er zijn ook behandelingen mogelijk met speciale frequentiepatronen door een speciaal apparaat die het lichaam biofotonen geven. Op deze manier wordt het immuunsysteem hersteld. Deze therapie is ontwikkeld in Duitsland en wordt o.a. succesvol tegen Lyme toegepast door Kaj Alexander van praktijk Herstart Je Gezondheid.

Conclusie

Zorg dat je bij het vermoeden van een tekenbeet: te zien aan een flinke kring op de huid (Google de afbeeldingen) snel een huisarts contacteert. Dan ben je er vaak nog op tijd bij om je te laten behandelen.

Meer leren, meer zien?

Op onze site vind je meer onderwerpen die te maken hebben gezondheid en medische zaken. Wat is een facelift en wat kost deze? Hoe zit het met het claimen van letselschade? Doe je voordeel met de antwoorden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden