vhvg

Vlot een medische keuring voor tal van zaken

Geplaatst op

Voor tal van zaken kan een medische keuring nodig zijn. In deze blog nemen we een aantal zaken met je door waar een keuring voor nodig is. Kijk snel met ons mee en ontdek hoe je snel een medische check kunt krijgen. Superhandig!

Rijbewijskeuring

Wanneer je 75 jaar bent en je rijbewijs moet verlengd worden, dan ben je verplicht een herkeuring te ondergaan. De staat wil weten of je gezond en alert genoeg bent om aan het verkeer deel te nemen. Dat is ook wel logisch want indien het niet zo is leidt dit tot gevaarlijke situaties voor alle weggebruikers die bij jou in de buurt zijn en voor jezelf is het ook alles behalve veilig.

Adoptiekeuring

Wanneer je wilt adopteren is het verplicht om aan te kunnen tonen dat je geen gevaar bent voor het kind, als het gaat over je gezondheid. Je moet voor het kind kunnen zorgen. Wanneer er complicaties zijn met betrekking tot je gezondheid, dan kun je de zorg niet op je nemen, want dat brengt het kind in gevaar. Dus een keuring moet uitsluitsel bieden of je wel gezond bent.

Gezondheidsverklaring

Het kan zo zijn dat je een gezondheidsverklaring nodig hebt voor een onderwerp dat niet gangbaar is (zoals een herkeuring voor het rijbewijs wel gangbaar is). Ook in dat geval kan een gezondheidsverklaring voldoende zijn om verder te kunnen in een bepaalde procedure. Dit kun je bespreken met de desbetreffende keuringsarts.

Verzekeringskeuring

Wil je een levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan vindt de zorgverzekeraar het soms belangrijk dat je een medische keuring laat doen, omdat ze geen extra risico willen lopen.

Sportkeuring

Ben je een fanatieke sporter of wil je een bepaalde sport uitproberen, zoals parachutespringen? In sommige situaties wordt er om een medische keuring of bewijs van goede gezondheid gevraagd. Zo kunnen bedrijven en organisaties deels hun eigen risico afdekken.

Verblijf buitenland keuring

Wanneer je naar het buitenland vertrek voor een nieuwe baan of het volgen van een studie kan het zijn dat het desbetreffende bedrijf of de educatieve instelling een gezondheidsverklaring van je wil. Zo lopen ze minder risico wanneer ze met jou een verbintenis aangaan.

Conclusie

We leven in een bewijsmaatschappij waarbij in sommige situaties toch echt een verklaring van een arts nodig is om in aanmerking te komen voor een verzekering, baan of adoptie. Welke doelen je ook stelt, wanneer een medische gezondheidsverklaring nodig is, zijn er organisaties die je kunnen helpen met een gedegen medische keuring.

Meer weten?

Op onze site vind je meer over letselschade en hoe superfoods je gezondheid een boost geven. Gewoon even lekker doorlezen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden