vhvg

Studeren in Amsterdam: een schitterende tijd in de hoofdstad

Geplaatst op

Je kiest na de middelbare school je studierichting en gaat ervoor. Soms moet je afwachten of je de studie kunt doen, omdat dat er een loting plaatsvindt. Maar wanneer je dan eindelijk kan beginnen, is het geweldig. De stad van je keuze is Amsterdam en je bent al helemaal hyped door de verhalen die je over onze hoofdstad gehoord hebt. In deze blog praten we je bij over studentenstad Amsterdam.

Uitgaan

In Amsterdam kun je veel beleven tijdens het uitgaan. Er zijn nachtclubs, kroegen en ook op straat is er veel te beleven. Ben je fan van toneelstukken (studeer je zelfs een kunstenopleiding) dan ben je in Amsterdam op de goede plek, omdat je hier diverse schouwburgen en andere culturele instellingen hebt waar je de kunsten kunt beleven. Amsterdam is al jaren een plek waar de cultuur hoogtijd viert en het is dan ook niet gek dat veel muzikanten en kunstenaars richting de stad trekken. Je kunt hier dus ook rekenen op innovatieve culturele uitingen.

Praktische zaken

Voor dat je studie begint is het goed om een aantal praktische zaken te regelen, zoals de dokter en tandarts. Tandarts Amsterdam houdt ook in je studententijd de gezondheid van je gebit in de gaten. Natuurlijk wil je graag je boeken voor een redelijk bedrag kunnen aanschaffen. Vaak kun je deze overnemen van tweedejaars, maar ook is het mogelijk om met korting boeken aan te schaffen.  Dit laatste kun je doen door lid te worden van een studievereniging.

Volg je droom

Er zullen altijd studies zijn waarmee je sneller een baan kunt vinden dan de studie die jij gekozen hebt of gaat kiezen. Maar het is belangrijk dat je een studie kiest waar je helemaal met je gevoel en verstand achterstaat, want een studie is ook een kwestie van doorzetten soms.

Een schat aan informatie

Amsterdam is dus een cultuurstad bij uitstek. Ze biedt je een schat aan informatie, ook voor je studie. Er zijn tal van bibliotheken, musea en sociëteiten waar je terecht kan. Een studie doe je niet alleen, maar vooral ook met je medestudenten. In een stad als Amsterdam vind je een rijk studentenleven waar je herinneringen maakt die je nog lang bij zullen blijven.

Meer ontdekken?

Op onze site ontdek je meer praktische zaken over mondgezondheid en opvoeding.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden