vhvg

Zo vindt u de goedkoopste uitvaartverzekering

Geplaatst op

De uitvaartverzekering vergoed de uitvaart zoals een begrafenis of crematie na overlijden van de verzekerde. Een uitvaart is vaak erg duur. De verzekering dekt iemand vanaf 18 jaar levenslang tegen een relatief lage premie per maand voor een standaard begrafenis van 6500 a 7000 euro. Indien je de begrafenis uitgebreid wilt met vele extra’s dient het verzekerde bedrag hoger te liggen omdat de nabestaanden anders alle extra’s nog moeten bijbetalen. De uitvaart verzekering keert altijd uit na overlijden en de leeftijd maakt dan ook niet uit. Er zijn verschillende soorten zoals de kapitaal uitvaart verzekering waarbij een vrij te besteden geldbedrag wordt uitgekeerd en de natura verzekering waarbij de begrafenis geheel door de verzekeraar als dienst wordt uitgekeerd. Ook is er de combinatie verzekering tussen de natura en de kapitaal verzekering. Hierbij wordt de begrafenis of crematie zowel als dienst uitgekeerd als in een geldbedrag dat wordt gestort. Aanvullende kosten tijdens de begrafenis kunnen hier dan mee worden gedekt. Maar dit geldbedrag is geheel vrij besteedbaar. De nabestaanden kunnen dan kiezen waar ze het aan uitgeven.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Indien je op zoek bent naar de goedkoopste begrafenisverzekering is het van groot belang om uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Hierbij moet je er wel op letten dat je de polisvoorwaarden goed doorleest. Niet elke verzekeraar vergoed alles bij een lage maandpremie. Bij de laagste premie per maand gaat het vaak om een standaard begrafenis. De persoonlijke keuze speelt hierbij natuurlijke de grootste rol. Hoe uitgebreider je de begrafenis wilt hoe hoger de maandpremie zal zijn. Elke verzekeraar biedt weer andere voorwaarden. Natuurlijk kun je altijd voordeliger uit zijn als je dezelfde vergoeding kiest maar dan tegen een lager maandbedrag. Kosten zijn natuurlijk ook afhankelijk van leeftijd. Hoe ouder men is hoe hoger de maandelijkse premie zal liggen omdat het risico op overlijden nou eenmaal groter is op hogere leeftijd. Het is niet altijd mogelijk om een begrafenis verzekering op hoge leeftijd te krijgen omdat de geschatte looptijd dan een stuk korter is. Vaak moet de premie dan ineens worden voldaan per jaar. Bekende en goedkope uitvaartverzekeraars zijn Dela, Yarden, Monuta en ardanta. Deze hebben bij een verzekerd bedrag van 9000 euro al een premie vanaf 9-12 euro per maand. Ook bij een verzekerd bedrag van 10.000 euro kun je al een zeer lage maandpremie verwachten van rond de 10 euro per maand als je deze tussen je 20ste en 40ste afsluit.

Wat zijn de voorwaarden?

Natuurlijk zijn er wel bepaalde voorwaarden verbonden aan een uitvaart verzekering. De verzekerde moet in goede gezondheid verkeren of geen levensbedreigende aandoening hebben. Het risico op overlijden mag niet te hoog zijn op het moment van afsluiten. Door middel van een gezondheidsverklaring kan de verzekeraar overwegen om je dan wel of niet te accepteren. Bij ziekte betaald men sowieso een hogere premie per maand. Bij de meeste verzekeraars zijn kinderen tot 18 of 21 jaar gratis meeverzekerd op de polis. De partner kan tevens worden meeverzekerd, dan gaat de totale premie omhoog omdat er een extra persoon bij komt. Indien je voor indexatie kiest gaat het verzekerde bedrag jaarlijks omhoog omdat de uitvaart ook jaarlijks wat duurder wordt. Dit is verzekerd tegen een iets hogere premie die elk jaar een klein beetje omhoog gaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden