vhvg

Welke cosmetische behandelingen zijn er bij de tandarts?

Geplaatst op

Als je op zoek bent naar manieren om je glimlach te verbeteren, ben je bij de moderne tandarts aan het juiste adres. Er zijn verschillende cosmetische behandelingen beschikbaar om je tanden er mooier en gezonder uit te laten zien.

Stralende glimlach

Een populaire behandeling is tanden bleken. Dit kan worden gedaan bij de tandartspraktijk of met behulp van thuisbleekkits onder toezicht van een tandarts. Het resultaat is wittere tanden en een stralende glimlach.

Facings zijn een optie

Een andere optie is het plaatsen van facings. Facings zijn dunne, op maat gemaakte schildjes die over de voorkant van je tanden worden geplaatst om onvolkomenheden te verbergen, zoals verkleuringen, spleetjes of scheve tanden. Ze kunnen worden gemaakt van composietmateriaal of porselein, afhankelijk van je voorkeur en budget.

Stand gebit veranderen

Als je tanden scheef staan of niet goed op elkaar passen, kan een orthodontische behandeling zoals beugels of doorzichtige aligners worden overwogen. Deze behandelingen corrigeren de stand van je tanden en verbeteren je glimlach op de lange termijn.

Verschillende opties

Voor mensen die last hebben van tandverlies, zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder implantaten, bruggen en kunstgebitten. Deze behandelingen vervangen ontbrekende tanden en herstellen het uiterlijk en de functionaliteit van je gebit.

Composietvulling

Naast deze behandelingen zijn er ook nog andere cosmetische ingrepen mogelijk, zoals het herstellen van beschadigde tanden met behulp van composietvullingen, het verlengen van te korte tanden met behulp van tandvormingstechnieken, en het opvullen van kleine gaatjes en spleetjes met behulp van tandheelkundige bonding.

Mondhygiëne

Het is belangrijk om te benadrukken dat cosmetische tandheelkunde niet alleen gericht is op het verbeteren van het uiterlijk van je glimlach, maar ook op het behoud van een goede mondgezondheid. Veel cosmetische behandelingen dragen bij aan een betere mondhygiëne en kunnen helpen tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen.

Een goed gesprek hebben

Voordat je een cosmetische behandeling ondergaat, is het raadzaam om een uitgebreid consult te hebben met je tandarts om je wensen te bespreken en een behandelplan op maat te maken. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je de juiste behandeling krijgt die past bij jouw behoeften en budget.

Scala aan behandelingen

Moderne tandartspraktijken bieden een breed scala aan cosmetische behandelingen om je te helpen een stralende glimlach te bereiken. Of je nu je tanden wilt bleken, facings wilt laten plaatsen, of een andere cosmetische ingreep overweegt, er is altijd een oplossing die past bij jouw wensen en behoeften. Bij tandarts groningen nemen ze met je door wat je kan doen om je gebit in goede conditie te houden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden