vhvg

Wat zijn de voordelen van een darmspoeling?

Geplaatst op

Het reinigen van de dikke darm verbetert het welzijn van je lichaam, vermindert het risico op darmkanker en is goed voor je algehele gezondheid. Een darmspoeling is een spoeling door de darmen met gefilterd lauw water. Dit water reinigt dan de gehele dikke darm. Een effectieve darmspoeling bestaat vaak uit meerdere sessies. Het hele proces wordt ook wel colon hydrotherapie genoemd. In deze blog gaan we je vertellen over de voordelen van een darmspoeling.

1.      Maakt het spijsverteringssysteem effectiever

Tijdens de darmspoeling worden de gifstoffen weggespoeld, waardoor er ruimte vrij komt voor een goede opname van voedingsstoffen. Een schone darm zorgt in principe dus dat eten beter wordt opgenomen door het lichaam, dit zal de spijsvertering ook verbeteren.

2.      Voorkomt constipatie

Constipatie veroorzaakt een trage spijsverteringsreactie, vooral als je er chronisch last van hebt. Dit verhoogt de kans op bepaalde aandoeningen en irritaties zoals aambeien en spataderen. Een darmspoeling kan constipatie verhelpen, ook als je er chronisch last van hebt.

3.      Verhoogt je energie

Het lozen van de gifstoffen door middel van een darmspoeling werkt in principe verjongend. Dit komt omdat je lichaam veel energie verbruikt om deze gifstoffen te verwijderen. Als deze gifstoffen worden weggenomen door een darmspoeling hoeft je lichaam hier dus geen energie aan te verspillen. Dit zal zorgen voor een energieker gevoel in het dagelijks leven.

4.      Verhoogt absorptie van vitaminen en voedingsstoffen

Een gereinigde dikke darm absorbeert gemakkelijker vitaminen en voedingsstoffen in de bloedbaan. Hierdoor kan je je gezonder en energieker gaan voelen.

5.      Verbetert de concentratie

Het is bewezen dat slechte voeding en een inefficiënte vitamine-opname oorzaak kunnen zijn van slecht concentratievermogen. Als slijm en giftige stoffen ophopen in de darm kan dat ervoor zorgen dat je lichaam niet genoeg binnenkrijgt om te functioneren. Een darmspoeling met daarna een gezond dieet kan het verschil maken tussen alertheid en niet in staat zijn te concentreren.

6.      Kick-starten van gewichtsverlies

Voedingsmiddelen zonder vezels bewegen vier keer zo sloom door het spijsverteringskanaal dan de vezelrijke variant. Dit langzaam bewegende voedsel resulteert in overtollig slijm dat plakt aan de darmwanden. Een darmspoeling kan hierdoor helpen met het afvallen. Er zijn gevallen geweest waar mensen in een maand na de darmspoeling 9 kilo zijn afgevallen, maar dan moet de behandeling wel gecombineerd worden met een gezond dieet.

7.      Verlaagt het risico op darmkanker

Alle gifstoffen die je binnenkrijgt worden uiteindelijk verwerkt door het maag-darm stelsel, nieren en lever. Als deze stoffen niet zo snel mogelijk uit de organen worden geforceerd, kunnen ze de afweersystemen van het lichaam in de war brengen. Een darmspoeling kan ervoor zorgen dat dit lichaamsafval gewoon wegspoelt, en dit zorgt voor een verlaagde kans op cysten en kanker.

8.      Verbetert het algemene welzijn van het hele lichaam

Een darmspoeling bevrijdt vastlopend lichaamsafval en gifstoffen, en hierdoor het algemene welzijn van het hele lichaam. Samenvattend zorgt een darmspoeling voor een betere werking van de spijsvertering, voorkomt het constipatie en verhoogt de energie. Ook kan de darmspoeling zorgen voor een verbeterde concentratie en een verlaagde kans op darmkanker. Daarnaast kan het ook nog eens helpen met gewichtsverlies. Door de vele voordelen die colon hydrotherapie met zich meebrengt is het zeker aan te raden. Ga voor een consult naar Dokter Faye.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden