vhvg

Wat mag je verwachten van een cosmetische ingreep?

Geplaatst op

Voordat je kiest voor een cosmetische ingreep, is het belangrijk dat je goed nadenkt over je verwachtingen en dat je een volledige uitleg krijgt over de verwachte resultaten.

Vraag naar mogelijke bijwerkingen of complicaties en wat je na de ingreep kunt verwachten. De techniek of ingreep zal je uiterlijk veranderen en je zelfvertrouwen vergroten, maar het zal niet noodzakelijk je ‘ideale’ lichaamsbeeld opleveren of je leven veranderen. Lees er meer over in deze tekst.

Denk realistisch na

Laat je niet misleiden door advertenties die verbazingwekkende resultaten beloven. Als ze te mooi klinken om waar te zijn, zijn ze dat waarschijnlijk ook. Denk na over de gevolgen voor je financiële situatie, aangezien cosmetische ingrepen meestal niet in aanmerking komen voor vergoedingen van ziektekostenverzekeraars.

Wees niet te zenuwachtig

Het is normaal dat je je wat ongerust voelt, of het nu opwinding is over je verwachte nieuwe uiterlijk of stress over de operatie. Aarzel niet om deze gevoelens met je arts te bespreken. Als je je niet op je gemak voelt bij de arts, vraag dan een second opinion aan.

Soorten cosmetische ingrepen

Bij cosmetische ingrepen worden verschillende technieken en procedures gebruikt, waaronder facelift, ooglidchirurgie, body contouring, dermabrasie, laser skin resurfacing, implantaten en liposuctie. Ook injecties met botulinum toxine type A (Botox) of zachte weefselvullers (dermale vullers), zoals collageen of vet, kunnen worden gebruikt.

Facelift (meloplastie)

Rond het oor wordt een incisie gemaakt. Vervolgens wordt de huid losgemaakt van het onderliggende weefsel, strakker getrokken en gehecht. Overgebleven huid wordt weggesneden. De ingreep kan onder plaatselijke of algemene verdoving worden uitgevoerd en kan twee tot vier uur duren. Het gezicht zal gedurende enkele weken gekneusd en gezwollen zijn. Gevoelloosheid of een onaangenaam strak gevoel zijn veel voorkomende reacties en kunnen nog maanden na de operatie aanhouden.

Ooglidcorrectie (blepharoplastie)

De oogleden worden over hun volledige lengte ingesneden tot aan de ‘kraaienpootjes’ rimpels in de buitenste hoeken. Overtollige huid en vet worden verwijderd. Er kan ook een laserbehandeling worden uitgevoerd om de resterende rimpels te behandelen. Deze ingreep duurt één tot twee uur en kan onder plaatselijke of algehele verdoving worden uitgevoerd.

De ogen zullen gedurende enkele weken gekneusd en gezwollen zijn. Bijwerkingen zijn wazig zien, overproductie van tranen en een veranderde vorm van de ogen (meestal slechts tijdelijk).

Spataderen verwijderen

Wanneer je last van spataders hebt, kan je daar erg mee zitten. Ze kunnen een ontsierend effect hebben op het uiterlijk van je benen. Gelukkig is er goed nieuws, deze aderen kunnen verwijderd worden. Je maakt dan een afspraak met de huisarts en deze kan je naar een kliniek doorverwijzen. De behandeling is relatief snel en licht. Het resultaat mag er zijn! Wacht dus niet langer wanneer je hiermee zit, help is on the way.

Je ziet dat cosmetische behandelingen gewoon medische handelingen of operaties zijn, waardoor het van het grootste belang is dat je op de hoogte bent over wat een dergelijke ingreep inhoudt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden