vhvg

Wat komt er allemaal kijken bij het behalen van je BHV?

Geplaatst op

BHV staat voor bedrijfshulpverlening en is dus niet hetzelfde als EHBO (eerste hulp bij ongelukken). EHBO richt zich meer op het verlenen van eerste hulp als iemand bijvoorbeeld onwel wordt of een ongeluk op de werkvloer heeft gehad. BHV richt zich naast het verlenen van medische hulp voornamelijk op de veiligheid van werknemers bij onveilige situaties. Denk hierbij aan een brand of gaslek. 

BHV halen in Rotterdam

Woon je in een grote stad als Rotterdam met veel mensen op elkaar? Dan is het behalen van je BHV nóg belangrijker. Rotterdam is een stad met veel fabrieken, havenwerkers en grote kantoren. Iemand met zijn BHV is hier van onmisbare waarde. Een BHV cursus Rotterdam is daarom geen overbodige luxe. 

Wat leer je bij een BHV cursus?

Tijdens een eerste BHV cursus leer je een beginnende brand te bestrijden, een pand vlot en veilig te ontruimen en levens te redden door acuut te handelen. Door snel te handelen kan de BHV’er de situatie dusdanig onder controle krijgen dat er zo min mogelijk slachtoffers vallen. De BHV’er is het aanspreekpunt voor de eerste hulp die ter plaatse komt. Het is in gevaarlijke situaties dus extra stressvol voor de BHV’er maar is een onmisbare rol die vervuld moet worden in elk bedrijf. Het is daarom slim om je BHV te halen omdat je dan een streepje voor hebt bij het solliciteren. Veel fabrieken en kantoren zien echt wel het belang in van een BHV’er. In sommige industrieën is het ook verplicht om een aantal BHV’ers in dienst te hebben. Als dit niet het geval is, kunnen deze bedrijven boetes krijgen. 

Hoe haal je het BHV?

Bij verschillende diensten kun je het BHV certificaat halen, zoals bijvoorbeeld bij HBO Safe. Zij bieden cursussen aan op hun eigen opleidingscentrum maar komen ook op locatie voor een op maat gemaakte cursus. Het is zelfs mogelijk om online een cursus te volgen. Het BHV halen is niet moeilijk, maar vereist wel veel logisch nadenken en je moet veel handelingen leren. Denk hierbij aan het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van eerste hulp, reanimeren en een AED gebruiken. Het is heel belangrijk dat je deze taken zo goed kunt uitvoeren dat je in een stressvolle situatie niet meer hoeft na te denken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden