vhvg

Wat je moet weten over fillers

Geplaatst op

Injectables of fillers kunnen je een jeugdiger uitstraling geven voor een fractie van wat een traditionele facelift kost. De meeste fillers zullen holtes, lijnen en rimpels in minder dan 30 minuten opvullen met resultaten die zichtbaar kunnen blijven van 4 maanden tot meer dan een jaar.

Fillers

Fillers kunnen ook worden gebruikt voor het vullen en opheffen van wangen, kinnen, kaken, kaaklijnen en slapen; het invullen van dunne lippen, en het vullen van verzakkende handen. De behandeling is snel en gemakkelijk. Maar alle fillers hebben een keerzijde, inclusief het risico op allergische reacties en de vorming van kleine oneffenheden onder de huid. In sommige gevallen kunnen die hobbels blijvend zijn. En soms ontstaat er een blauwachtige huidverkleuring die bekend staat als het Tyndall-effect. De kleurverandering kan enkele maanden aanhouden, maar er zijn behandelingen beschikbaar. In zeer zeldzame gevallen kunnen huidcellen afsterven als de fillers niet goed worden gebruikt.

Niet elke rimpelvuller is geschikt voor elk type rimpel. De minste risico’s en de beste resultaten komen van het juiste gebruik van de juiste rimpel. Daarom moet je alleen fillers laten inspuiten door een dermatoloog of plastisch chirurg met een speciale opleiding.

Hyaluronzuur fillers

De meest populaire categorie filler is hyaluronzuur. Elk type werkt op een iets andere manier met wisselende resultaten.

Bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen roodheid, zwelling en blauwe plekken op de injectieplaats zijn. De filler kan ook als kleine oneffenheden onder de huid verschijnen. Dit is een probleem dat in de loop van de tijd vaak verbetert.

Hoe lang de resultaten zichtbaar blijven, varieert van enkele maanden tot meer dan een jaar of twee. Sommige onderzoeken tonen aan dat herhaalde injecties kunnen helpen bij het stimuleren van de eigen natuurlijke productie van collageen in het lichaam. Dat helpt het aantal lijntjes en rimpels te verminderen. Er zijn ook aanwijzingen dat er na verloop van tijd minder vulmiddel nodig is om hetzelfde uiterlijk te bereiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden