vhvg

Wat je moet weten bij een neuscorrectie

Geplaatst op

Patiënten die niet tevreden zijn over de grootte of vorm van hun neus, kiezen vaak voor een neuscorrectie of rhinoplastie. De behandeling kan een esthetisch doel hebben, maar een neuscorrectie wordt ook uitgevoerd om de functionaliteit van de neus te verbeteren, bijvoorbeeld als er problemen met ademhalen zijn. In dit artikel geven we je meer informatie over de behandeling.

Leeftijd en gezondheid

Om in aanmerking te komen voor een neuscorrectie, is het belangrijk dat je uitgegroeid bent. Bij tieners kunnen er namelijk nog onderdelen van het gelaat groeien. Als leeftijdsgrens wordt daarom bij meisjes 15 of 16 aangehouden, jongens komen vanaf hun 17e of 18e in aanmerking voor een neuscorrectie. Mensen met een groeiafwijking vormen een uitzondering op deze regel, deze patiënten kunnen eventueel eerder voor deze behandeling kiezen.

Naast leeftijd is de algemene gezondheid erg belangrijk. Om goed te herstellen na de behandeling, is het nodig dat de patiënt in goede gezondheid is en niet rookt. Roken belemmert de toevoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen, waardoor het herstelproces langer duurt.

 

Gespecialiseerde artsen

Een neuscorrectie wordt altijd uitgevoerd door een gespecialiseerd plastisch chirurg. De arts kan op deze manier een juiste weergave van het te verwachten resultaat geven. Bij de neuscorrectie moet nauwkeurig gewerkt worden, aangezien de neus een prominente plek in het gezicht heeft.

De rhinoplastie wordt uitgevoerd via een open of gesloten techniek. Bij de gesloten variant worden er kleine sneden gemaakt binnen de neus, bij de open techniek wordt er ook aan de oppervlakte gewerkt. Soms moet er kraakbeen worden verwijderd om de vorm te verbeteren, maar het kan ook zijn dat er extra bindweefsel moet worden toegevoegd. Afhankelijk van het type neuscorrectie duurt een behandeling tussen de 1,5 en 3 uur.

Geïnteresseerd geraakt in een neuscorrectie? De meeste klinieken plannen eerst een consult met je in om je verwachten door te nemen. Controleer altijd eerst of jouw kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden