vhvg

Wat is podotherapie en wat heb je eraan?

Geplaatst op

In Nederland zijn er mensen die problemen hebben met zijn voeten. Dit kan daarna leiden tot andere klachten in andere delen van het lichaam, denk daarbij aan knieën, heupen of rug. Om de klachten aan te pakken moet je bij de basis beginnen. Met podotherapie worden afwijkende voeten behandeld waardoor ook andere klachten verminderen of verdwijnen. In deze blog nemen we een aantal zaken met je door hierover. Lees snel verder en profiteer van deze informatie.

Onderzoek doen naar problemen

Een podotherapeut kijkt naar je voeten of deze goed functioneren. Staan ze in een goede stand? Deze therapie gaat overigens uit van een interdisciplinaire benadering, waarbij huisartsen orthopeden en fysiotherapeuten nauw betrokken kunnen zijn. Er wordt naar het lichaam als geheel gekeken. Dit omdat bewezen is dat hier de beste resultaten uit voortvloeien.

Wat zijn podologische behandelingen?

Er zijn voor de podologische behandelingen voor likdoorns, hielpijn, ingegroeide teennagels of andere aandoeningen aan de voeten, zoals reuma en diabetes voeten. Deze behandelingen bestaan onder andere uit beschermingstechnieken of corrigerende behandelingen, bij dit laatste kun je denken aan zolen voor in de schoenen. 

Krijg ik podologische behandelingen vergoed?

Zorgverzekeraars vergoeden meestal niet de podologische behandelingen vanuit de basisverzekering. Wel is het mogelijk om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Het beste is om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om hier de nodige actuele informatie over te ontvangen.

Daarnaast geeft podotherapieinlelystad.nl je graag het nodige advies over podotherapie in Lelystad. 

Hoe maak ik een afspraak?

De afspraak kun je gemakkelijk online maken. Het is belangrijk om te weten, dat wanneer je een afspraak met een podoloog wilt maken, je eerst een verwijsbrief van de huisarts nodig hebt. De huisarts geeft dan aan dat je daadwerkelijk de specialistische zorg nodig hebt. Vervolgens kun je naar de specialist gaan en de zorg ontvangen. Soms kan het ook zo zijn dat een verwijsbrief verzekeringstechnisch noodzakelijk is om bepaalde medische kosten vergoed te krijgen. Neem naast de verwijsbrief ook een geldig legitimatiebewijs mee naar de afspraak. Vergeet ook niet je schoenen die je vaak draagt en andere hulpmiddelen mee te nemen. Zo kan de podoloog zien of je aan deze dingen iets mankeert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden