vhvg

Wat is kalkpreventie voor je Senseo?

Geplaatst op

Je Senseo ontkalken behoort tot het verleden. Hoe dit werkt, doen we je in deze blog uit de doeken. Lees snel verder en kijk wat jij hebt aan een slimme, technologische methode van kalkpreventie. Je zult er beslist geen spijt van krijgen.

Wat is kalkaanslag?

Toen we apparaten gingen gebruiken waarin water gebruikt werd en die apparaten het water ook gingen verwarmen, ontstond het verschijnsel van kalkaanslag. Kalk komt van nature voor in water, is niet schadelijk voor mensen en heeft geen smaak. Het is wel een aanslag (letterlijk en figuurlijk) op machines waarin water gebruikt wordt, zoals wasmachines, afwasmachines, maar ook in leidingen. Zo kan het voorkomen dat een ondernemer een koffiemachine heeft die verkalkt vanbinnen en daardoor kapot gaat. Natuurlijk willen we dit niet, daarom zijn er manieren uitgevonden om verkalking tegen te gaan. Dit is erg handig, zeker in het geval van machines die niet gemakkelijk uit elkaar gehaald kunnen worden om schoongemaakt te worden.

Hoe voorkom ik de verkalking van mijn Senseo?

Om kalkaanslag in je koffiezetapparaat te voorkomen is het belangrijk om een waterontharder aan te schaffen. Daar zijn een aantal opties voor, zoals:

  • Een chemisch middel
  • Een filter
  • Een technische oplossing

De laatste heeft onze voorkeur en hier is waarom: de technische oplossing werkt met straling, magnetische straling om precies te zijn. Dit heeft als voordeel dat je geen filter hoeft te vervangen of moet werken met een chemisch middel dat al dan niet schadelijk is voor het milieu. Je hoeft er helemaal niets voor te doen. Is dit een tovertechniek ofzo dan? Hoor ik je vragen. Nee, dat niet. Maar het is wel degelijk heel gemakkelijk in het gebruik. Hoe het werkt? Dat is eenvoudig duidelijk te maken:

  • Sluit de waterontharder aan op de hoofdkraan. Het gaat hierbij om een apparaat dat een magnetische straling uitzendt door het water. Hierdoor hecht het water niet aan de leidingen. Magnesium en calcium hechten zich namelijk niet aan elkaar door dit systeem, waardoor je de kalklaag niet krijgt.
  • Je hoeft niet of bijna nooit meer te ontkalken.
  • Je bespaart geld, wat je bij andere methoden wel kwijt bent, omdat deze werken met aspecten die je moet vervangen, zoals filters en chemische middelen.

Een waterontharder met een technische basis is een manier om gemakkelijk en effectief kalkaanslag tegen te gaan in je Senseo. Of welke koffiemachine dan ook.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden