vhvg

Wat heb ik aan een brandwacht voor mijn bedrijf?

Geplaatst op

In veel Nederlandse bedrijven komen er situaties voor waarbij een verhoogd risico op gevaar een grote rol speelt, bijvoorbeeld wanneer mensen werken met hoge temperaturen of op grote hoogte. In deze blog gaan we je uitleggen wat een brandwacht voor je kan betekenen in deze gevallen. Lees snel verder en doe je voordeel met de informatie. Mocht het zo zijn dat je nog meer tijd hebt, lees dan ook even onze andere blogs op de site, daar zul je veel profijt van hebben.

Wat is een brandwacht?

Een brandwacht is een veiligheidsexpert die bij je bedrijf gestationeerd is om te inspecteren of bepaalde handelingen / werkzaamheden wel volgens de veiligheidsvoorschriften gaan, daarnaast is deze pro in staat om bij calamiteiten effectief te handelen. Het is voor elk bedrijf belangrijk dat er een goed plan is om bij een evacuatie alles ordelijk te laten verlopen. Zo’n plan stel je samen op, zodat je zeker weet dat er geen problemen zullen zijn en dat alle mensen veilig naar huis kunnen die dag.

Wat doet een brandwacht allemaal? 

Het is best aardig wat wat een brandwacht allemaal kan doen, denk bijvoorbeeld aan: het onderhouden van de sprinklerinstallatie, zorgen dat het brandalarm goed blijft werken, een oogje in het zeil houden als het gaat om de veiligheid op de werkvloer of bij evenementen en zelfs praktische structurele werkzaamheden aan het dak of andere onderhoudswerkzaamheden. 

Conclusie 

Voor een bedrijf is het erg handig dat de veiligheid op orde is, dit is zelfs verplicht van overheidswege. En brandwacht is een goede professional die helpt om de veiligheid van het pand, de diverse installaties en de werkzaamheden op de werkvloer te garanderen. Wil je meer weten over wat een brandwacht voor je kan doen, neem dan contact op met www.s2n.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden