vhvg

Wat doet een letstelschadebureau? Ontdek de voordelen!

Geplaatst op

Je zult het maar hebben: je rijdt in de ochtend naar je werk en je wordt geschept door een dronken automobilist die net uit de kroeg komt rollen. Dan is het een duidelijk verhaal, namelijk het letsel wat je eventueel opgelopen hebt is te wijten aan het niet te tolereren gedrag van de wegpiraat. Maar hoe nu verder? We gaan je vertellen wat je kunt doen!

Kies voor de makkelijke route

Er bestaat een manier om experts gratis voor je te laten werken en met geweldige resultaten waar je blij mee bent. Maar hoe kan dat? Het werkt heel eenvoudig: een letselschade bureau kun je helpen met het krijgen van je schadevergoeding.

Wat doet een letselschadebureau?

Ze leveren een dienst aan je, namelijk het verkrijgen van een schadevergoeding voor het letsel dat je geleden hebt. Daarbij nemen ze alle mogelijke zaken omtrent de afhandeling van je claim uit handen, zoals je situatie analyseren (hoe staan je kansen ervoor, officiële gedeelte van de aansprakelijkstelling) en het opvragen van je medische gegevens.

Hoe wordt het letselschadebureau betaald?

Het voordeel van een letselschadebureau is dat ze hun diensten op basis van no cure, no pay mogen aanbieden. Dat mogen advocaten niet. De tegenpartij betaalt alle kosten en daar wordt het letselschadebureau van betaald. Het bureau wil natuurlijk wel een bepaalde garantie dat ze hun werk niet voor niets doen. Daarom analyseren ze eerst wat de kans is dat je de letselschadevergoeding door de rechter toegewezen krijgt. Schatten ze in dat het een reële kans is, dan nemen ze je zaak aan.

Welke soorten letselschade zijn er?

Er zijn twee soorten letselschade die je kunt claimen:

  • Immateriële
  • Materiële

Het eerste type is lastiger te bewijzen. Zeker wanneer het zich manifesteert langere tijd na het ongeluk. Denk bij dit type schade bijvoorbeeld aan: psychische problemen (bijvoorbeeld angst in relatie tot het opgelopen trauma). Het tweede type: materiële schade, is veel gemakkelijker te bewijzen. Medische kosten, studieproblemen en vertraging, telefoonkosten en kosten voor reizen vallen onder dit type van letselschade.

Kan ik een voorschot krijgen?

Soms kan het zo zijn dat een zaak langer duurt dan je lief is, terwijl het betalen van kosten zich wel opdringen. Dan is een voorschot een uitkomst. Dit kunt je aanvragen bij je verzekering. Het mooie is dat je over je schadevergoeding geen belasting hoeft te betalen. Dat zou moreel gezien niet juist zijn.

Conclusie

Een schadevergoeding claimen is het werk van specialisten. Een letselschadebureau kan je gratis helpen deze vergoeding te krijgen bij letselschade. Natuurlijk scannen ze eerst je situatie en besluiten dan of ze je zaak aannemen. Ze werken vaak op basis van no cure no pay en kunnen zo jouw gratis van dienst zijn.

Meer ontdekken?

Wil je meer weten over zaken die gerelateerd zijn aan gezondheid, specialistische cosmetica en opvoeding met gezond voedsel ? Check dan de informatieve blogs op onze site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden