vhvg

Waarom is een massage goed voor je?

Geplaatst op

Voor veel mensen is een stoelmassage op locatie een luxe. Je zou hier dan ook gebruik van maken wanneer je lekker wilt ontspannen en hier geld voor hebt. Maar wist je dat zo’n massage heel veel voordelen heeft? In deze blog beschrijven we een aantal van deze voordelen. Lees vooral rustig door!

Massage zorgt voor ontspanning

Voor veel mensen is ontspanning de belangrijkste reden voor een massage. Tijdens een massage worden er stofjes aangemaakt die het gevoel van stress tegengaan, ook worden vastzittende spieren hierdoor losgemaakt. Zelfs de oliën die tijdens een massage gebruikt worden, hebben een ontspannende werking. Zo zorgen ingrediënten als kamille en lavendel voor een ontspannend gevoel.

Gelukkiger

Door een massage krijg je een gelukkig gevoel, hierdoor werkt het goed tegen depressies. Hoe kan dit eigenlijk? Tijdens het masseren komen er stoffen vrij, deze stoffen noemen we serotonine en endorfine. Dit zijn hormonen die voor een gelukkig en zelfverzekerd gevoel zorgen. Naast dat massages je over het algemeen gelukkiger maken, helpen ze ook tegen stemmingswisselingen.

Betere weerstand

Wanneer je gemasseerd wordt, worden er meer witte bloedcellen aangemaakt in het lichaam. Deze cellen zijn belangrijk om ziektes tegen te gaan. Hoe meer witte bloedcellen, hoe sneller deze bloedcellen in actie komen tegen ziekten. Daarnaast beïnvloed stress je weerstand en zal je door minder stress een sterker immuunsysteem creëren. Dit sterkere immuunsysteem zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt.

Diepere slaap

Na een massage kun je altijd heerlijk slapen. Dit komt door deltagolven in de hersenen die tijdens een massage aangemaakt worden. Deze hersengolven zullen een paar dagen aanhouden, hierdoor kan je langer van het betere slapen genieten. Dit is een belangrijk voordeel van een massage. Betere slaap zorgt ook voor minder stress.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden