vhvg

Voorzorgsmaatregelen voor het bleken van tanden

Geplaatst op

Tanden bleken bij bijvoorbeeld tandarts amsterdam is nu een veel voorkomende procedure om tandverkleuringen of vlekken te verhelpen. je kunt ervoor kiezen om het op professionele wijze te laten doen met een intensieve behandeling op kantoor, maar je kunt het ook kopen in drogisterijen en zelfs supermarkten om tandbleekmiddelen te kopen. Maar ook al is het nu heel gemakkelijk om de whitening procedure zelf te doen, het is het beste om wat herinneringen te weten voordat je verder gaat en een bleekmiddel op je kostbare tanden te gebruiken.

Regelgeving omtrent tanden bleken

Oplossingen voor het bleken van tanden, zelfs de mildste, mogen niet worden gebruikt bij kinderen en zelfs niet bij adolescenten. Het is het beste om deze behandelingen aan volwassenen over te laten. Tot je tienerjaren liggen de zenuwen in je tanden dichter bij het glazuur van je tanden, in vergelijking met wanneer je ouder wordt. De whitening agents in deze buitengewone behandelingen, vooral als ze niet worden uitgevoerd door een tandheelkundige, kunnen je tanden irriteren en de zenuwen in je tanden vernietigen. Dit geeft je alleen maar meer problemen voor je tanden. Als je zich zorgen maakt over de verkleuring van de tanden van je kind, moet je hem eerst naar een tandarts brengen om te weten wat het beste is om te doen.

Informeer naar de mogelijkheden

Je moet je er ook van bewust zijn dat producten voor het bleken van tanden gemaakt zijn van peroxideproducten, die allergieën kunnen veroorzaken en de tanden gevoelig kunnen maken. Als je al gevoelige tanden hebt, moet je de tandarts vragen wat de ideale oplossing voor je is. Hij kan je volledig stoppen met het ondergaan van een whitening procedure. Maar hij kan je ook een go-signaal geven met een oplossing met een laag peroxidegehalte.

Herhaling van de behandeling

Tot slot is het bleken van de tanden geen eenmalige ingreep. Het moet ongeveer één keer per jaar herhaald worden en over het algemeen niet vaker dan dat. je tanden zullen normaal gesproken vuil en vlekken krijgen wanneer je bepaalde voedingsmiddelen en dranken eet en drinkt die gemakkelijk vlekken op je tanden veroorzaken. Om het whitening effect duurzaam te maken, kunt je kijken naar het eten en drinken dat je kiest. Misschien wilt je uit de buurt blijven van te veel koffie, snoep, cola en andere dergelijke artikelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden