vhvg

Urn om jouw dierbare te herdenken

Geplaatst op

Is een dierbare onlangs gecremeerd en ben je op zoek naar een mooie urn? Vroeg of laat zullen we er allemaal aan moeten geloven. Wanneer er een dierbare komt te overlijden, kan er behoorlijk wat op je afkomen. Een emotionele uitvaart, praktisch geregel voor de crematie en uitvaart, mensen om je heen die rouwen en daarnaast heb je natuurlijk te maken met een groot gemis. Wanneer je het as van jouw dierbare wilt bewaren en een mooi plekje wilt geven, doe je er goed aan om een urn aan te schaffen. Met een urn heb je altijd een mooi aandenken aan jouw dierbare. Deze kan je bij jou in een mooi gedenkhoekje zetten, of op een urnengraf.

Welk materiaal urn heeft jouw voorkeur?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte urn, is er meer dan voldoende keuze. De laatste jaren is het steeds gangbaarder geworden om voor een crematie te kiezen. Hierdoor is ook het aanbod van urnen steeds meer gaan groeien. Hierdoor zijn er urnen te vinden van allerlei soorten materiaal, in diverse prijsklassen. Zo kies je bijvoorbeeld voor een klassieke keramieke urn, maar ook een moderne RVS urn behoort tot de opties. Ook qua grootte zit er veel verschil in. Zo zijn er mini urnen te verkrijgen, die gemakkelijk overal neer te zetten zijn en weinig ruimte innemen. Of je kies voor een grote urn waar je gemakkelijk alle as in kwijt kunt. Over het algemeen komt er ongeveer 3 kilo as vrij bij een crematie. Je kan ervoor kiezen dit in één urn te verdelen, of te verdelen over meerdere urnen.

Tips voor het kiezen van de juiste urn

Het uitkiezen van de juiste urn is heel persoonlijk. Je wil natuurlijk kiezen voor een urn die bij jou past, maar ook bij jouw dierbare. Ten eerste helpt het als je al weet waar je het wil gaan plaatsen. Zo weet je hoe groot de urn ongeveer mag zijn. Ook is het belangrijk om te weten of je de urn binnen of buiten zult gaan plaatsen. Bepaald materiaal is namelijk alleen geschikt om binnen te plaatsen, en niet in weer en wind buiten te staan. Verder zijn ze in vele verschillende prijsklassen te verkrijgen. Waar sommige urnen een simpel design hebben en klein van formaat zijn, zijn andere urnen door kunstenaars bewerkt en van bewerkelijk materiaal gemaakt. Zo kan je er eentje al voor €20 aanschaffen, maar kan het ook in de honderden euro’s lopen. Kijk voor meer prijzen op https://www.uitvaartstore.nl/

Andere bestemmingen voor de urn

Wanneer je benieuwd bent naar andere mogelijkheden dan een urn thuis of op een graf te zetten, zijn er ook nog andere manieren om jouw dierbare op een mooie manier te eren. Bepaalde urnen zijn van biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt, waardoor je deze prima in de natuur kunt begraven of te water laten. Geef een mooi laatste eerbetoon het as van de overledene weer één met de natuur te laten worden. Met een urn van bamboe of zout kies je voor een ecologisch verantwoorde manier van een bestemming van de as.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden