vhvg

Troffelvloer als ziekenhuisvloer

Geplaatst op

De troffelvloer, ook wel gekend als mortelvloer, is eigenlijk geen gietvloer, maar wordt vaak wel tot deze categorie toe geschreven. Een troffelvloer is een naadloze vloer die allemaal kleine gekleurde korrels heeft die verbonden zijn door epoxyhars. 

In ziekenhuizen speelt hygiëne en toegankelijkheid de grootste rol. Met de troffelvloer zit je hierbij helemaal goed. Troffelvloeren worden gebruikt in omgevingen waarbij een sterke en goed propere vloer van belang is. De vloer is gemakkelijk proper te maken en erg stevig. Ze zijn minder krasgevoelig in tegenstelling tot andere gietvloeren en zijn volledige vloeistofdicht. 

Voordelen troffelvloer

De troffelvloer kan goed tegen chemicaliën, zuren en andere bijtende stoffen. Aangezien er met zo’n soort stoffen vaak gewerkt wordt in ziekenhuizen, is de troffelvloer een populaire keuze voor dergelijke omgevingen. 

In de gangen van ziekenhuizen is het redelijk druk en wordt er door elkaar gepraat. Zo ontstaat er al direct veel lawaai, maar de troffelvloer kan hierbij helpen. De troffelvloer is geluiddempend waardoor er direct een rustige sfeer komt in het ziekenhuis.

De troffelvloer is zo hygiënisch omdat de vloer geen naden, groeven of scheuren heeft. Hierdoor kan het vuil zich nergens ophopen en wordt het bij iedere poetsbeurt al direct meegenomen. 

Toegankelijkheid is belangrijk in ziekenhuizen. Vaak gaan er mensen naar ziekenhuizen die niet meer zo goed te been zijn. Een vloer zonder naden, bultjes of groeven kan hierbij goed helpen. Zo is er al niets waar mensen per ongeluk zouden over kunnen struikelen. Daarbij is de vloer ook slipvast waardoor mensen niet kunnen uitglijden. De vloer is dus ook toegankelijker voor rolstoelgebruikers.   

Een goede stevige vloer is gewenst in ziekenhuizen omdat er veel gepasseerd moet worden met zware machines of bedden. De troffelvloer kan dit allemaal verdragen zonder dat er een krasje opkomt.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden