vhvg

Tips voor het schoonmaken en schoonhouden van het toilet

Geplaatst op

Een schoon en hygiënisch toilet vindt iedereen fijn. Niet alleen thuis, maar ook In een winkel, restaurant of een openbare ruimte. In deze publiek toegankelijke ruimtes speelt de netheid van het toilet zelfs een rol voor de klantervaring. Daarnaast is het voor gasten die je thuis ontvangt en voor jezelf ook enorm prettig om op een schoon toilet te zitten. Zorg er dus voor dat jouw toilet spic en span is. Maar hoe maak je nou eigenlijk een toilet schoon? 

De Juiste materialen 

Het schoonmaken van het toilet begint met de juiste materialen. Zo is het belangrijk dat je goede schoonmaakproducten hebt, maar ook verschillende emmers, dweilen en doekjes bij je hebt. Een complete voorraad aan schoonmaakartikelen, werkmaterialen en alles voor de toiletinrichting koop je gemakkelijk via Saniq.nl. Daarnaast adviseren zij jou graag over welke producten je precies nodig hebt. 

Het onderhouden van het toilet

Je houdt het toilet het schoonst als je het schoonmaken van het toilet bijhoudt. Een grondige reiniging is nodig, maar tussendoor kun je de binnenkant, de deksel en de bril schoonmaken met een goede allesreiniger en wc-papier. 

Onze tips

  • Geelbruine kalkaanslag verwijder je het beste met schoonmaakazijn, allesreiniger en een borstel. Borstel de schoonmaakmiddelen in en laat dit een tijdje weken, daarna kun je het afspoelen met kokend water. 
  • Oranjeachtige aanslag haal je het beste weg met dikke bleek. Dep deze voorzichtig op de aanslag, laat het een tijdje intrekken en spoel de wc door. 
  • Zorg ervoor dat je geen kleedjes of droogbloemen of dergelijke in het toilethokje hebt staan. Dergelijke dingen trekken erg veel stof en vuil aan.
  • Vergeet tijdens het schoonmaken van het toilet de wc-borstel niet mee te nemen. Nadat je schoonmaakmiddel in de pot hebt gegooid raden we aan de toiletborstel er nog even in te laten staan, zo maak je meteen de toiletborstel schoon. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden