vhvg

Tips om van je slechte adem af te komen

Geplaatst op

Niemand zit te wachten op een slechte adem, het kan zelfs zeer gênant zijn wanneer jij daar last van hebt. Een slechte adem kan komen door een aandoening, maar ook kan het komen doordat je je gebit slecht onderhoudt. Met deze tips zorg je ervoor dat je van je slechte adem afkomt of deze vermindert. Vergeet ook niet regelmatig naar een tandarts in Utrecht te gaan.

Poets je tanden twee keer per dag

Poets je tanden twee tot drie minuten, twee keer per dag, om plak en voedselresten te verwijderen. Het is erg belangrijk om je tanden te poetsen voordat je naar bed gaat. Hierdoor zorg je ervoor dat de bacteriën die een slechte adem veroorzaken kunnen groeien.

Dagelijks flossen

Flossen verwijdert voedselresten tussen de tanden die een tandenborstel niet kan bereiken. Als de voedselresten niet worden verwijderd, beginnen de bacteriën zich ermee te voeden, waardoor een slechte adem ontstaat.

Poets of schrap je tong

Om eventuele resten te verwijderen die zich kunnen ophopen tussen de smaakpapillen en plooien in de tong, investeert je in een goedkoop hulpmiddel, een tongschraper genaamd, dat verkrijgbaar is in de drogisterij. Als je geen tongschraper hebt, kan je je tandenborstel gebruiken om je tong te poetsen.

Gebruik een mondspoeling

Houd er rekening mee dat wanneer een slechte adem door een chronische aandoening komt, een mondspoeling alleen de geur zal maskeren en niet genezen. In sommige gevallen kan een mondspoeling een slechte adem verergeren door irriterend mondweefsel. Voor een noodopfrisbeurt kun je proberen met een snelle spoeling met een mengsel van water en een paar druppels pepermuntolie je mond te spoelen. Of spoel je mond af met zwarte of groene thee: volgens een studie van de Universiteit van Illinois in Chicago, onderdrukt het spoelen van je mond met zwarte of groene thee de groei van bacteriën die mondgeur veroorzaken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden