vhvg

Sushi is gezond: ontdek het!

Geplaatst op

Bij sushi hoofddorp kun je heerlijke sushi krijgen. Maar is het gezond? 

Er zijn genoeg manieren om van een sushi-maaltijd een gezonde maaltijd te maken. Kies voor zilvervliesrijst; deze is vezelrijker en vult beter dan zetmeelrijke witte rijst, die vrij snel verteert en je al een paar uur na een sushi-maaltijd hongerig kan maken. 

Gezonde opties

Het krijgen van sushi gewikkeld in komkommer of het bestellen van sashimi, dun gesneden verse vis geserveerd zonder rijst, zijn andere manieren om je sushibestelling gezonder te maken. Een extra manier om meer gezonde, vullende eiwitten te krijgen en minder zetmeelrijke koolhydraten, is om te kiezen voor rolletjes of voor sushirestaurants waar de verhouding tussen vis en rijst groter is.

Soep eten / edamame / beetje rijst kan best 

Als je gewoon geen afscheid kunt nemen van je witte sushirijst, eet er dan gewoon minder van. Een goede manier om dit te doen is om je sushi te combineren met iets dat meer eiwitten of vezels bevat, zoals edamame of een portie groenten, of om je maaltijd te beginnen met een misosoep of salade. En als je uit eten gaat, wees dan niet bang om de serveerder vragen te stellen over hoe een rol wordt bereid of wat er in zit, zodat je weet wat je krijgt en een betere keuze kunt maken

Traditioneel 

Sushi heeft het aureool dat het gezond is, traditionele sushi heeft immers alle kenmerken van gezond voedsel: het is gevuld met verse vis, gewikkeld in dunne velletjes zeewier en gepresenteerd in keurige kleine rolletjes. Maar deskundigen waarschuwen niet te verwachten dat je wekelijkse bestelling van pikante tonijn je taille zal afslanken.

Een van de grootste problemen met sushi is de portiecontrole. Hoewel het er compact uitziet, kan sushi veel calorieën bevatten: een enkele sushi rol gesneden in zes tot negen stukken kan tot 500 calorieën bevatten. Dus je kunt het beste een beetje uitrekenen hoeveel calorieën je op een dag al hebt genuttigd om niet boven je totaal uit te komen. Je kunt ook de volgende dag compenseren, door er minder te nuttigen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden