vhvg

Redenen om snel de tandarts te bezoeken

Geplaatst op

Er zijn veel redenen waarom je naar de tandarts zou moeten gaan. Een groep mensen gaat niet vaak genoeg naar de tandarts, wat zeer negatieve gevolgen kan hebben voor het gebit. Twijfel je of je binnenkort naar de tandarts moet? We raden je in ieder geval aan om twee keer per jaar een periodieke controle in te plannen, bijvoorbeeld bij een tandarts in IJburg. Ook in de volgende gevallen kun je beter een tandarts bezoeken:

Pijn in de mond

Als je tandpijn of pijn in je tandvlees voelt, moet je zo snel mogelijk een tandarts bezoeken. We weten dat dit voor de hand ligt, maar sommige mensen schrikt het af om naar de tandarts te gaan als ze pijn hebben. Soms denken ze dat het vanzelf beter kan worden en soms zijn ze bang voor wat de behandeling zal kosten. Wij kunnen je vertellen dat het uitstellen van de behandeling van tand- of kiespijn het alleen maar duurder zal maken!

Gevoelige tanden

Hoewel de gevoeligheid van de tanden het gevolg kan zijn van relatief onschadelijke dingen zoals overmatig poetsen of gevoeligheid voor chemische stoffen in de tandpasta, kan het ook een teken zijn van een ernstig mondgezondheidsprobleem. Gevoeligheid voor hitte of kou kan een teken zijn van een gebarsten tand, een slechte vulling, een gaatje, tand-erosie of zelfs tandvleesproblemen. Als je plotseling gevoelige tanden hebt, bezoek dan een tandarts.

Bloedend tandvlees

Bloedend tandvlees kan een teken zijn van ernstige mondgezondheidsproblemen, met name gingivitis en tandvleesaandoeningen, die kunnen leiden tot veel pijn, kosten en tandwinning. Toch weten we dat veel mensen een beetje bloed zien als ze hun tanden poetsen of flossen en er niet veel aan denken. Toch is het goed om de tandarts te bezoeken als het vaak gebeurt.

Veranderingen in de gezondheid

Het is gemakkelijk om te vergeten dat je mondgezondheid van invloed is op je algehele gezondheid, en andersom. Als je onlangs de diagnose diabetes hebt gekregen, moet je dat laten weten aan je tandarts, omdat deze aandoening een hoger risico op tandvleesproblemen met zich meebrengt en een slechte mondhygiëne ook de diabetessymptomen verergert. Als je onlangs een medicijn hebt gekregen dat een droge mond veroorzaakt, kan het zijn dat je meer vatbaar bent voor tandbederf of andere problemen. Laat je tandarts dus weten welke medicijnen je gebruikt en welke bijwerkingen je ervaart.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden