vhvg

Overzicht gezondheidszorg in Amsterdam

Geplaatst op

Amsterdam is de grootste stad van Nederland en heeft maar liefst bijna 865.000 inwoners. Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat iedereen die in de hoofdstad woont de mogelijkheid heeft om relatief eenvoudig goede basiszorg te kunnen krijgen. In nagenoeg elke wijk vind je daarom wel een gezondheidscentrum, privékliniek of tandartspraktijk in Amsterdam. Om een overzicht te krijgen van bij welke instantie je het beste terecht kunt als je nieuw bent in Amsterdam, hebben wij deze handige blog opgesteld. Zoek jouw stadsdeel of wijk op in onderstaande lijst, en vindt eenvoudig diverse gezondheidsprofessionals waarbij je vandaag al terecht kunt voor telefonisch contact!

Amsterdam-Centrum

In het centrum van Amsterdam kun je terecht bij een hele hoop medische specialisten. Zo tref je hier het SPUI Medisch Centrum, Markant (centrum voor mantelzorg) en het Ita Wegmanhuis (een antroposofisch gezondheidscentrum).

Amsterdam-Noord

In Amsterdam-Noord kun je je ook bij vele gezondheidscentra aanmelden als je naar dit stadsdeel verhuist. Een paar voorbeelden van gezondheidscentra waar je je kunt inschrijven zijn Asterweg Medisch Centrum Noord, Gezondheidscentrum Buiksloterham, Gezondheidscentrum Banne Buiksloot en Gezondheidscentrum Waterlandplein.

Amsterdam-Oost

Ga je verhuizen naar Amsterdam-Oost? Dan zijn er wat minder opties beschikbaar. Dat is niet zo vreemd aangezien Oost geen erg groot stadsdeel is. Je kunt er nog wel naar de huisarts natuurlijk! Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven  bij Gezondheidscentrum Oosthoek of Medisch Centrum Oost.

Amsterdam-Zuidoost

Zuidoost is een vrij groot stadsdeel. Het heeft dan ook aardig wat medische centra waar je terecht kunt! Wij raden je aan om informatie op te vragen bij bijvoorbeeld Gezondheidscentrum De Gezondheidspoort, Holendrecht, Reigersbos of Venserpolder.

Amsterdam-Zuid

In het zuiden van Amsterdam zijn er ook weer wat minder opties beschikbaar. Desalniettemin nog wel voldoende om een medische professional te treffen die aansluit bij jouw wensen. Kijk bijvoorbeeld bij Gezondheidscentrum Gelderlandplein of Zwaansvliet.

Amsterdam-West

In Amsterdam-West heb je Medisport, Gezondheidscentrum Borgerstraat en Helmerstraat.

Amsterdam-Nieuw West

In Amsterdam-Nieuw West heb je gezondheidscentrum Osdorp, De Vaart en Vlaanderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden