vhvg

Nieuwste trends in de plastische chirurgie

Geplaatst op

Mensen zijn steeds meer bezig met hun uiterlijk, zowel op foto’s als in het echte leven. De omvang van de cosmetische industrie groeit hierdoor de afgelopen jaren sterk. Door nieuwe mogelijkheden en de acceptatie van cosmetische behandelingen verschuiven de trends continu. Dit zijn de huidige trends.

 

Niet chirurgische ingrepen populairder

Oppervlakkige cosmetische behandelingen groeien in populariteit. Dit zijn bijvoorbeeld injectables, laserbehandelingen of behandelingen met huidverbetering. De duur van een behandeling is kort en kan bij wijze van spreke tijdens de lunchpauze. Door de acceptatie van deze behandelingen groeit ook het aanbod, wat weer invloed heeft op de verkrijgbaarheid. Elke middelgrote stad heeft tegenwoordig een cosmetische kliniek.

 

Groter percentage mannen

Het percentage mannen dat voor een cosmetische behandeling kiest groeit. Vooral ingrepen die de masculiene aspecten van het gezicht benadrukken zijn populair, waardoor vooral de gebieden als de hals, kaaklijn en jukbeenderen worden behandeld.

 

Afname behandelingen lichaamsvormen

Door nieuwe technologieën wordt het steeds eenvoudiger om het lichaam aan te zetten om vet te verbranden, zonder een operatie uit te voeren. Met behulp van magnetische velden kunnen spieren geprikkeld worden overtollig vet te gaan verbranden. Deze nieuwe behandelmethodes lijken veelbelovend en zouden betekenen dat bijvoorbeeld een liposuctie overbodig wordt. De nieuwe vormen van behandeling zijn minder ingrijpend en herstel duurt dan ook aanzienlijk korter, wat de populariteit ten goede zal komen.

 

Meer preventieve behandelingen

Cosmetische behandelingen krijgen steeds meer aandacht in de media. Door de acceptatie neemt ook het aantal preventieve behandelingen toe. Steeds meer jongeren weten de weg naar de cosmetisch arts te vinden en kiezen ervoor om alvast injectables toe te laten dienen voordat de eerste rimpels verschijnen. Dat betekent dat de doelgroep ook aanzienlijk jonger wordt, hoewel het aandeel senioren dat hun uiterlijk wil verbeteren ook toeneemt. Chirurgische behandelingen als een ooglift of een facelift blijven populair.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden