vhvg

Met scoliose klachten naar expert praktijk MoveWell in Hilversum

Geplaatst op

Onze fysiotherapeuten behandelen dagelijks patiënten met complexe rugklachten. Een scoliose is een afwijking van de wervelkolom stand die klachten kan geven. Deze rugpijn kan goed behandeld worden. De fysiotherapeut bij MoveWell zijn specialist in het aanpakken van klachten die ontstaan door scoliose en het herkennen van de een scoliose als een kind groeiende is.

Wat is scoliose?

Scoliose is een afwijking van de ruggengraat die zich manifesteert in een zijwaartse bocht van de wervelkolom. Deze afwijking kan leiden tot pijn, vermoeidheid en beperkte beweeglijkheid, afhankelijk van de ernst van de scoliose. Hoewel scoliose het meest voorkomt bij tieners, kan het ook blijvend zichtbaar en aanwezig blijven bij volwassenen. De fysiotherapeuten van MoveWell zien deze klachten dagelijks voorbij komen.

Wat kan een behandelmethode zijn voor scoliose?

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor scoliose, afhankelijk van de ernst van de afwijking. Sommige mensen met milde scoliose hebben geen behandeling nodig en kunnen gewoon regelmatig worden gemonitord door de fysiotherapeut. In andere gevallen kan fysiotherapie of een rugbrace worden gebruikt om de bocht te corrigeren en verdere afwijking te voorkomen. In ernstige gevallen kan zelfs chirurgie nodig zijn om de wervelkolom te corrigeren en pijn te verminderen. In overleg met de patiënt stellen de therapeuten van MoveWell een juiste behandelroute samen.

Wat kan een behandeling van scoliose betekenen voor jou?

Het is belangrijk om scoliose op tijd te behandelen om verdere complicaties te voorkomen. Als u vermoedt dat u of iemand die u kent scoliose heeft, raadpleeg dan uw arts voor een volledige diagnose en behandelingsplan. Met de juiste behandeling kan scoliose worden beheerd en kan de kwaliteit van leven van degenen die ermee te maken hebben aanzienlijk verbeteren.

Scoliose is een aandoening waarbij de wervelkolom in een S-vorm of C-vorm is gebogen. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en vermoeidheid. Fysiotherapeutische behandeling kan een effectieve aanvulling zijn op medische behandelingen voor scoliose.

Een fysiotherapeut van MoveWell kan u helpen bij het verminderen van pijn en vermoeidheid door middel van oefeningen, massages en manuele technieken. Deze technieken kunnen helpen om de beweeglijkheid van de wervelkolom te verbeteren en de spieren rond de wervelkolom te versterken. Hierdoor kan de patiënt zijn dagelijkse activiteiten weer beter uitvoeren.

Fysiotherapie kan ook helpen bij het verminderen van het risico op verdere beschadiging van de wervelkolom. Door het versterken van de spieren rond de wervelkolom, wordt deze beter ondersteund, waardoor de belasting op de wervelkolom vermindert.

Wat kan de fysiotherapeut betekenen voor jou?

Een therapeut van MoveWell kan ook adviseren over hulpmiddelen en aanpassingen in het dagelijks leven die de patiënt kunnen helpen om pijn te verminderen en de beweging te verbeteren. Bijvoorbeeld het dragen van een rug brace of specifieke oefeningen om de houding te verbeteren.

In samenwerking met een arts kan een fysiotherapeut een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt. Dit kan helpen om de symptomen van scoliose te verminderen en de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren. In het kort, een fysiotherapeutische behandeling bij MoveWell kan helpen bij het verminderen van pijn, vermoeidheid, het verbeteren van beweeglijkheid, versterken van spieren rond de wervelkolom, en adviseren over hulpmiddelen en aanpassingen in het dagelijks leven. Dit zorgt voor een betere houding en vermindering van symptomen, waardoor de kwaliteit van leven verbetert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden