vhvg

Kinderen hoeven niet meer bang te zijn voor de tandarts

Geplaatst op

Veel kinderen en volwassen zijn bang voor de tandarts. Natuurlijk is dit volkomen onterecht, maar begrijpelijk. We zijn vele lichtjaren verwijderd van de tandarts die met de bus langs de scholen ging en niet altijd met beleid te werk ging. Daaruit zijn vele fobieën geboren die volwassenen aan hun kinderen doorgeven. De angsttandarts heeft tegenwoordig een belangrijke functie om deze angsten te verdrijven. Kijk snel naar wat de angsttandarts voor jou en je kinderen kan doen.

Rustige behandeling

Een van de belangrijkste zaken die de angsttandarts of narcose tandarts doet, is een vertrouwensband met het kind aangaan. Dit komt eigenlijk neer op een bepaalde communicatie waarbij woorden als ´pijn´ en ´zeer´ vermeden worden. Veel beter is het om het onderzoekende karakter te benadrukken om zo een neutrale omgeving voor het kind te creëren en het niet te veel te belasten met ideeën die niet relevant zijn. Ook de manier van praten qua toon is belangrijk. Natuurlijk is de tandarts hierin getraind en weet zijn kennis en kunde hiervoor aan te wenden. Wanneer deze strategie niet werkt, kan er gebruik gemaakt worden van een rustgevende pil of een lichte roes met lachgas. Hoewel deze laatste middelen alleen gebruik dienen te worden in situaties waarin het niet anders kan.

Preventie

De beste behandeling is de preventieve behandeling. Zo voorkom je dus dentale problemen. Door met je kind twee keer per jaar op controle te gaan leert het bovendien het ritme van de terugkerende controle kennen. Wanneer nodig kan de tandarts een fluoride behandeling geven. Deze dentale expert weet precies wanneer dit wel of niet nodig is. Dat hangt helemaal van de specifieke staat van het gebit af. Het gebit kan ook geseald worden waarbij een laag kunsthars de tanden bedekt. Dit beschermt het glazuur. Deze behandeling werkt dus preventief en wordt vaak toegepast. Door kinderen het preventieve karakter uit te leggen, wanneer dit dus relevant is, kan de situatie ontzenuwd worden.

Conclusie

Door de vergaande ontwikkeling in de tandheelkunde op zowel technisch gebied als op het terrein van de soft skills, is het mogelijk om kinderen een positievere kijk op de tandarts te laten ontwikkelen. Dit voorkomt veel angst en gaat fobieën tegen. Voordelen narcose tandarts:

  • Geen angst vooraf, rustige dagen voor je kind
  • Rustig tijdens de behandeling door pilletje of lachgas
  • Een leuke tandarts die vriendelijk met je kind praat

Meer ontdekken?

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden