vhvg

Kan ik nog een begrafenisverzekering afsluiten als ik chronisch ziek ben?

Geplaatst op

Niet veel mensen staan stil bij de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Een gemiddelde uitvaart kost rond de 8000 euro. Dat is een flink bedrag. Het is dan ook niet gek dat veel mensen er voor kiezen om een begrafenisverzekering af te sluiten. Wanneer je chronisch ziek bent kan je je afvragen of het voor jou ook mogelijk is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Kan je wanneer je chronisch ziek bent ook zonder enkele problemen een begrafenisverzekering afsluiten?

Aanvullende gezondheidsvragen door de verzekeraar

Ga je een uitvaartverzekering afsluiten, worden er door de verzekeraar altijd de zogeheten ‘aanvullende gezondheidsvragen’ gesteld. Een verzekeraar wilt namelijk het liefst niet hebben dat er vroegtijdig geld moet worden uitgekeerd. Deze gezondheidsvragen bestaan meestal uit dingen zoals lengte, gewicht, eventuele medicatie die je gebruikt en eventuele ziektes.

Een hogere premie bij chronische ziekte

Wanneer je chronisch ziek bent, moet je dit melden bij je uitvaartverzekeraar. Op basis van de antwoorden van je aanvullende gezondheidsvragen wordt er door een medisch adviseur bepaald of er een premieverhoging moet worden toegepast. Zo weet een verzekeraar zeker dat er genoeg premie kan worden geïnd.

Begrafenisverzekering afsluiten en chronisch ziek… het is mogelijk

Het is dus mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten, ook wanneer je chronisch ziek bent. Wel kun je wellicht te maken krijgen met een verhoogde premie. Verzekeraars schakelen hun eigen medisch adviseurs in om je een kleine set vragen te stellen. Deze vragen hebben de naam ‘aanvullende gezondheidsvragen’. Afhankelijk van je ziekte kunnen verzekeraars bepalen hoe hoog jouw premie wordt. In sommige gevallen kunnen verzekeraars er zelfs voor kiezen om je te weigeren. Verzekeraars hebben namelijk geen acceptatieplicht.

Soorten begrafenisverzekeringen

Wanneer je chronisch ziek bent is het handig om te kijken naar alle soorten begrafenisverzekeringen. Om het simpel uit te leggen: er zijn twee vaak voorkomende verzekeringen voor een begrafenis. De kapitaal verzekering en de natura verzekering. Bij een natura begrafenisverzekering krijg je geen geldsom, maar de diensten en goederen geleverd die een uitvaart met zich meebrengen. Wanneer je een kapitaal uitvaartverzekering hebt, krijg je een vast bedrag uitgekeerd. Dit bedrag mag meestal aan alles worden besteedt. Je hoeft dus niet het gehele bedrag uit te geven aan de uitvaart.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden