vhvg

Implantologie: de nieuwste ontwikkelingen

Geplaatst op

In de gezondheidzorg ontwikkelt techniek zich continu, ook in de tandheelkunde. Specialisaties, zoals implantologie, kunnen veel profiteren van nieuwe technologie. Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen waardoor jouw tandarts je implantaat makkelijker en misschien ook wel goedkoper plaatst.

 

3D printen

De ontwikkeling in de techniek van 3D kan tandartsen helpen een beter beeld te vormen van het resultaat van implantologie. Naast een goed beeld van het te behandelen gebied is ook het in kaart brengen van de hele mond van belang. 3D printen helpt om maatwerk te bieden bij elke patiënt en geeft ook mogelijkheden om duurzame soorten plastic te gebruiken.

 

Robotisering

Sommige operaties worden tegenwoordig al uitgevoerd met assistentie van een robot. Hierdoor verkleint de kans op complicaties. De eerste robots hebben al met succes een tandheelkundig implantaat geplaatst. De tandheelkundig specialist heeft zo alleen nog een controlerende functie. De kans is groot dat de robot tandheelkundige behandelingen gaat overnemen van de tandarts.

 

Zirconium implantaten

Er is steeds meer vraag naar metaalvrije implantaten. Om aan de vraag tegemoet te komen zijn er implantaten van zirconium ontwikkeld. Dit materiaal is minder gevoelig voor oxidatie en kan dus langer meegaan. De kwaliteit van zirconium doet niet onder aan de standaard implantaten van titanium. Dit past in de trend van de verandering in materialen, die mede is ingezet door de hierboven besproken ontwikkelingen in 3d-printen.

 

Mini-implantaten

Het laten plaatsen van implantaten is voor veel patiënten een flinke investering. Tegenwoordig zijn er kleinere implantaten beschikbaar, waarbij een aanzienlijk kleiner gat in de kaak geboord hoeft te worden. Hierdoor wordt ook de herstelperiode ingekort. Al met al levert het qua kosten een flinke besparing op, een mini-implantaat kan vaak al voor een derde van de kosten van een gewoon implantaat geplaatst worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden in Nederland? Kom langs bij Implantaat Clinic in Amsterdam of Oisterwijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden