vhvg

Hoe ontstaan wallen onder ogen?

Geplaatst op

Iedereen heeft wel eens last van wallen onder zijn of haar ogen. Een paar leuke feestjes of slapeloze nachten kunnen ervoor zorgen dat er wallen onder je ogen ontstaan. Toch hebben sommige mensen chronisch last van wallen onder de ogen. In deze blog vertellen we je meer over de oorzaken van wallen onder de ogen. Ook geven we advies wat je eraan kunt doen.

Ouderdom

Naarmate je ouder wordt, is de kans groot dat er wallen ontstaan. Je huid verliest naar verloop van tijd elasticiteit, waardoor er rimpels ontstaan. Deze rimpels zorgen voor wallen onder de ogen. Dit verklaart het dan ook dat veel oudere mensen last hebben van wallen onder de ogen. Dit heeft niets te maken met een nachtje slecht slapen of iets dergelijks.

Huidirritatie onder de ogen

Veel mensen hebben wel eens last van een geïrriteerde huid. Door een irritatie van de huid kan er een zwelling ontstaan, waardoor de huid dikker wordt. Bepaalde stoffen kunnen deze irritaties opwekken en dit is bij ieder persoon weer anders. Net als op andere plekken op je lichaam kan de huid onder je ogen ook irriteren, waardoor er wallen onder je ogen ontstaan.

Bepaalde voedingsmiddelen

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die voor een verstoorde balans in de vochthuishouding kunnen zorgen. Hierbij moet je denken aan zout en cafeinehoudende en alcoholhoudende dranken. Door een overvloed van deze voedingsmiddelen te nuttigen, kunnen er wallen ontstaan. Veel water en vocht drinken is juist wel weer goed en heeft een positief effect op wallen onder de ogen, aangezien dit vocht afdrijvend werkt voor je lichaam.

Vermoeidheid of allergie

Na een zwaar weekend is het goed mogelijk dat je last hebt van wallen onder de ogen. Helaas zijn er veel mensen die voortdurend niet of nauwelijks aan hun slaap komen en dus regelmatig met wallen onder de ogen lopen. Ben je allergisch voor bepaalde dingen? Ook dan heb je kans op wallen onder je ogen.

Wil je de wallen weg hebben of graag meer informatie over de oorzaken, symptomen en oplossingen voor wallen onder de ogen? Neem dan contact op met een specialist op het gebied van het behandelen van wallen onder ogen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden