vhvg

Hoe maak ik mijn bedrijf brandveiliger?

Geplaatst op

Een bedrijf brandveilig maken is niet moeilijk. Er zijn verschillende zaken die je kunt realiseren in je bedrijfspand waardoor het brandtechnisch gezien een stuk veiliger wordt, de brandweer kan je hierover adviseren. Een site waar je ook zou kunnen kijken is brandveilignl.com. Lees snel verder in deze blog om te ontdekken hoe je bedrijf brandveiliger gemaakt kan worden 

Brandblusser 

In sommige bedrijven hangt hij nog niet, maar het is wel belangrijk dat hij er is, we hebben het hier over de brandblusser. Er zijn verschillende brandblussers die toegepast kunnen worden in bepaalde situaties. Zo is er de schuimbrandblusser, die ook geschikt is voor personen, maar ook andere blussers zijn er, bijvoorbeeld met CO2 of poeder die geschikt zijn voor zeer dure apparatuur of elektrische apparatuur, deze laatste blussers moet je zeker nooit gebruiken voor personen. In relatie tot de brandblusser is ook de blusdeken van belang Deze is perfect geschikt voor personen. 

Brandwerende structuren

Om te zorgen dat je bedrijf niet totaal afbrandt als er in een deel van het pand een vuurhaard ontstaat, is het slim om brandwerende structuren aan te brengen. Dit zijn branddeuren die het vuur isoleren in een bepaald deel van het pand. Daarnaast kun je in de wanden en plafonds brandwerende componenten laten plaatsen. Op deze manier is er meer tijd voor de brandweer om het gebouw te redden.

Evacuatieplan 

Het is belangrijk dat er altijd een gedegen evacuatieplan aanwezig is in een bedrijf zodat medewerkers in het geval van een calamiteit op een ordentelijke wijze weg kunnen komen. Zo zijn zij in veiligheid en kan de brandweer daarna het werk doen waar ze voor gekomen zijn. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden