vhvg

Hoe gaat haartransplantatie in zijn werking?

Geplaatst op

Een van de snelst ontwikkelden ingrepen in de cosmetische wereld is haartransplantatie. Een veelgevraagde ingreep voor personen die last hebben van haaruitval, kale plekken of een haarlijn willen aanpassen. Maar gaat deze ingreep altijd goed? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blog duiken we dieper in op de werking van haartransplantatie. 

Haartransplantatie procedure

Het plaatsen van haarzakjes op nieuwe plekken is een chirurgisch proces waar twee methodes voor zijn. Deze bestaat uit de FUT en FUE procedure. Folliculaire haartransplantatie (FUT) bestaat uit de methode waar huidstrips met de haarzakjes van je bijvoorbeeld je benen worden gehaald en geplaatst op de nieuwe plek. Deze methode wordt veel gebruikt, maar laat in de meeste gevallen enige vorm van littekens achter op de donorplekken. 

Bij de Follicular unit extraction (FUE) methode worden enkel de haarzakjes weggehaald op lekken zoals je benen en geplaatst op nieuwe plekken. Deze methode kost veel tijd en deskundigheid, maar biedt meer kans op een mooier resultaat. Inmiddels is deze aanpak zo geavanceerd dat het vrijwel altijd aan te raden is om deze methode door ervaren professionals uit te laten voeren voor de beste haartransplantatie.

Let op deze punten

De volgende punten zijn handig om te weten over haartransplantatie:

  • Getransplanteerd haarzakjes zullen na twee tot drie maanden een eerste effect tonen. Het haar zal voor de rest van je leven blijven groeien.
  • Je bent bewust tijdens de procedure, maar dankzij lokale verdoving zul je uiteraard geen pijn ondervinden.
  • Let goed op de aspecten van jouw haarsoort en hoe het haar groeit. Zodat je de juiste verwachting schept na de transplantatie.
  • Haartransplantatie is niet voor elke haarsituatie de oplossing. Ga daarom in gesprek met een vakkundig team met veel ervaring op het gebied van haartransplantatie en laat je adviseren.

In gesprek met haarkliniek

Op zoek naar een betrouwbare haartransplantatie? Ga dan op een gratis consult bij Haarkliniek De Kroon. Een kliniek dat bestaat uit een deskundig team dat jaarlijks meer dan 600 transplantaties uitvoert. Voor elke haarsituatie weten ze advies op maat te geven en zorgen ze voor een fantastisch eindresultaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden