vhvg

Hoe corrigeer ik mijn bolle rug?

Geplaatst op

Mogelijk heb je een vorm van een bolle rug houding terwijl je het niet door hebt. Door veel hedendaagse werkzaamheden, zoals dagelijks zitten achter een bureau, ontwikkelen veel mensen een bolle rug houding. Dit lijdt vaak op den duur tot fysieke ongemak. Lees meer in deze blog wat je kunt doen als je een bolle rug hebt. Corrigeer je eigen rug met oefeningen of laat deze professioneel corrigeren met orthomanuele therapie.

Wat is een bolle rug stand?

Wanneer men spreekt van een bolle rug stand, dan is er sprake van een bochel houding. Een bochel wordt veroorzaakt door een scheefstaande borstwervelkolom in de bovenrug. Deze houding ontwikkelt zich vaak op een lange termijn.

Wat zijn de oorzaken?

Er zijn meerdere oorzaken geconstateerd die leiden tot deze vorm van een scheve houding. In de jeugdfase kan zich bijvoorbeeld door een verkeerde houding een vergroeiing ontstaan waardoor je wervelkolom simpelweg in een scheefstaande houding groeit. Het is daarom belangrijk om van jongs af aan een goede houding aan te nemen. Bij de geboorte of op een latere leeftijd kan zich ook een bolle rug vormen.

  • Aangeboren
  • Botontkalking tussen wervelschijven (osteoporose)
  • Groeistoornis (Ziekte van Scheuermann)
  • Verkeerde ontwikkelde houding

Een scheve stand van de rug wordt ook vaak veroorzaakt door een vooruitgeschoven hoofdpositie. Denk maar aan alle keren dat je op de mobiele telefoon en naar een computer scherm kijkt. Je zult merken dat je al vrij snel met je hoofd vooruitgeschoven zit en naar beneden kijkt. Aangezien we vrijwel elke dag meerdere keren op onze telefoons zitten veroorzaakt dit op de lange termijn bij veel mensen een verkeerde houding.

Kan ik wat doen aan mijn bolle rug?

Er zijn gelukkig meerdere manieren om een bolle rug houding tegen te gaan. Dit kost enige inspanning en op de lange termijn is er zichtbaar resultaat te zien.

  • Dagelijkse sportoefeningen
  • Houdt de rug soepel
  • Zoek professionele coaching

Laat je rug corrigeren

Ondervind je pijn aan de rug? Bij fysieke last zijn bovenstaande punten niet altijd de oplossing. Er is dan mogelijk sprake van een beknelling of een specifieke scheefstand van wervels. Deze kunnen door een specialist worden gecorrigeerd. Er zijn verschillende genees therapieën voor het corrigeren van de rug, waaronder orthomanuele therapie. Bij deze therapie word je rug geanalyseerd en een behandelplan opgesteld. Door licht druk uit te oefenen op bepaalde wervels wordt een correctie uitgevoerd. Binnen een aantal dagen is er al verschil te merken. Op de lange termijn blijven deze correcties permanent en is je rug dus ook zichtbaar gecorrigeerd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden