vhvg

Een goed matras voor een goede gezondheid

Geplaatst op

Een matras is gebonden aan een betere gezondheid: wie had dat gedacht? In deze blog bespreken we de voordelen van een goed matras op jouw gezondheid en hoe jij het perfecte matras verwerft.

Voordelen van een goed matras op je gezondheid

Een goed matras zorgt namelijk voor een betere nachtrust. Een betere nachtrust zorgt derhalve weer voor een uitgerust lichaam dat meer energie heeft om de dag door te komen. Het uitgeruste lichaam is ook beter in staat om het immuunsysteem onder controle te houden. Dit zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras?

Er zijn ontzettend veel verschillende matrassen. Het lijkt wel alsof er elk jaar weer een “uniek nieuw materiaal” gebruikt wordt. Alleen dat “speciale” materiaal zorgt voor een comfortabel matras, alle andere materialen zijn afdoende. Natuurlijk is dit helemaal niet zo. Wel is het zo dat ieder persoon anders reageert op bepaalde materialen en drukte verdelingen. Tevens kun je allergisch zijn voor een specifieke materie. Iedereen is vermaard met het fenomeen allergie maar menig mens weet niet dat intoleranties in de schaduw lurken om schade aan te brengen aan het lichaam. Een discrepantie tussen intolerantie en allergie is dat een intolerantie niet direct opvalt. Neem bijvoorbeeld een voedselintolerantie in acht. Je kunt intolerant zijn voor melkproducten maar geen directe allergische reactie krijgen van het consumeren van een melkproduct. De intolerantie zorgt voor ontstekingen in het lichaam, dientengevolge worden bepaalde functies in het lichaam langzamerhand gecompromitteerd. In veel gevallen zorgt een intolerantie voor schade aan de darmen waardoor “lekken” ontstaan. Slechte stoffen worden vervolgens niet meer goed door de darmen meegenomen en komen in de bloedbaan, met alle gevolgen van dien. Zowel intolerantie en allergie kunnen optreden bij een matras. Latex matrassen staan erom bekend om anti-allergische kwaliteiten te hebben. Ons advies is om na te gaan of je slecht reageert op bepaalde matras materialen. Koop nooit zomaar een matras, maar test ze uitbundig. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden