vhvg

De waarheid over superfoods

Geplaatst op

Veel reclamemakers willen doen geloven dat er superfoods bestaan waardoor je mega gezond blijft in elke periode van je leven. Je zou dan zeker geen problemen ondervinden met tekorten aan vitamines en mineralen. In deze blog willen we graag meer vertellen over wat de waarheid over superfoods is. Lees verder om het allemaal te ontdekken.

Niet één voedingsmiddel

Er bestaat niet één voedingsmiddel waar alles inzit wat je nodig hebt om gezond te blijven. Dit is echter vaak een reclameboodschap die gecombineerd met een leuke beeldvorming op tv, mensen moet doen geloven dat als je dat ene product koopt, je helemaal goed zit. Natuurlijk zijn er voedingsmiddelen waar een heleboel van iets in zit, neem bijvoorbeeld de avocado. Daarin vinden we vitamine B, C, E en K. Daarnaast heeft deze vrucht veel magnesium, kalium, zink en ijzer. Dat maakt dat veel mensen de vrucht een superfood noemen. Maar vitamine A zit er dus bijvoorbeeld niet in. Die vitamine vinden we weer in: vlees, vis, eidooier en zuivelproducten.

Eet gevarieerd

Het voedingscentrum geeft heel mooi aan met informatie en beelden hoe je gevarieerd kunt eten. Het is bijvoorbeeld erg gemakkelijk om elke dag iets anders te eten. Door deze afwisseling zorg je ervoor dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Natuurlijk is het mogelijk om een supplement te nemen en extra mineralen en vitaminen tot je te nemen. Bij https://www.goldea-health.com/ hebben ze daar hele mooie producten voor? 

Eten is één kant van de medaille

We moeten niet vergeten dat ook sporten erg belangrijk is om gezond te blijven. Zo verbrand je de voedingsstoffen beter. Ook hierin moet je niet te ver doorslaan; 3 keer per week 45 sporten is een prima uitgangspunt, bijvoorbeeld duurloop of iets dergelijks. Wel is het belangrijk dat je overdag ook zo’n 30 minuten beweegt. Dat kan heel makkelijk door dingen op de fiets te doen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden