vhvg

Bij laten staan bij uitvaartverzorging

Geplaatst op

Bij het vaststellen van de wensen rond uw uitvaart heeft u de keuze uit cremeren en begraven. Waar u voor kiest, is een persoonlijke afweging. Factoren die daarbij meespelen zijn bijvoorbeeld uw levensovertuiging, religie, familietraditie en hoe uw nabestaanden erover denken. Om u te helpen bij uw beslissing informeert Ivonne Clemens Uitvaartverzorging u nader over de mogelijkheden rond een uitvaart in Haarlem.

Laten cremeren in de buurt van Haarlem

Haarlem beschikt over twee crematoria, namelijk Crematorium Haarlem en Sterrenheuvel. Deze bevinden zich beide aan de Vergierdeweg in het noorden van de stad. Crematoria in de wijdere omtrek van Haarlem zijn Westerveld in Driehuis en Westgaarde Amsterdam-Osdorp. Wanneer u of een dierbare zich wil laten cremeren, wordt de as verzameld in een asbus. Na de crematie dient deze volgens de wet een maand in het crematorium te blijven. Daarna wordt de asbus overgedragen aan de nabestaanden.

Diverse asbestemmingen

De bus met as van een overledene kan een plekje krijgen in huis of worden bijgezet in de urnenmuur van een begraafplaats of crematorium in Haarlem. U kunt er ook voor kiezen de asbus te laten begraven. Een andere mogelijkheid is het uitstrooien van de as op zee of op een strooiveld. Het herdenkingsbos bij Vijfhuizen biedt de mogelijkheid tot asverstrooiing en het aansluitend planten van een boom ter herinnering aan de overledene.

Begrafenis Haarlem

Heeft een begrafenis uw voorkeur? Dan zijn er in Haarlem meerdere mogelijkheden. De belangrijkste daarvan zijn begraven in een algemeen graf en begraven in een familiegraf. In een algemeen graf komen drie overledenen te liggen, die elkaar bij leven niet gekend hebben. De resten worden na 10 jaar geruimd en overgebracht naar een knekelput.

Een familiegraf in Haarlem biedt eveneens plaats aan maximaal drie overledenen. Familiegraven worden voor 20 jaar ingekocht en de eigenaar bepaalt wie er komen te liggen. Op enkele begraafplaatsen is het tevens mogelijk zich bovengronds te laten bijzetten. De begrafenistarieven in Haarlem wisselen per begraafplaats.

Uitvaartdienst nabij Haarlem

Net als aan een crematie kunt u aan een begrafenis dus een heel persoonlijke invulling laten geven. En vanzelfsprekend geldt dit ook voor de uitvaartceremonie. Er zijn in Haarlem en omstreken verschillende locaties voor de dienst, waaronder kerken en uitvaartcentra. Door uw wensen vast te leggen, kunnen uw nabestaanden de juiste invulling aan de ceremonie geven. Een dienst inclusief begrafenis of crematie duurt ongeveer 3 uur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden