vhvg

Bedrijfshulpverlener to the rescue

Geplaatst op

Het is erg belangrijk dat je als medewerker de nodige bedrijfshulpverleners in dienst hebt. Dat is volgens de wet verplicht. Als je meerdere medewerkers hebt, dan is het belangrijk om ook meerdere bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Heb je maar 1 medewerker, dan is het vaak het geval dat de eigenaar een bedrijfshulpverlener is. 

Bedrijfshulpverleners

Een bedrijf met een of meerdere medewerkers moet meerdere bedrijfshulpverleners in dienst hebben. Je kunt het certificaat al binnen een dag halen. Een bhv cursus is zowel op de werkvloer als extern te halen. Tijdens de cursus leer je om eerste hulp te verlenen, een beginnende brand te blussen en een pand ontruimen. Echt heel handig als de nood aan de man komt. Wanneer je een bhv´er in dienst hebt, zit je dus meer safe wanneer er een probleem op de werkvloer zich voor zou doen. 

Andere tips om je bedrijf veilig te maken 

Er zijn een aantal zaken die je kunt doen om te zorgen dat je bedrijf veilig is. Denk bijvoorbeeld aan een juiste uitlijning op de vloer van een fabriek. Zo weten de medewerkers waar ze veilig kunnen lopen en waar de heftrucks (of andere voertuigen) rijden. De chauffeurs weten zo ook waar ze kunnen rijden zonder dat ze mensen aanrijden. Mensen die op een heftruck rijden moeten voor de veiligheid echt een heftruckcertificaat halen. Heb je medewerkers die met een hoogwerker werken, dan is het onontbeerlijk dat ze een certificaat halen om te werken met een hoogwerker. 

Het kan ook zo zijn dat jouw bedrijf werkt met gevaarlijke stoffen. Op dat moment is het erg belangrijk dat je weet dat er verschillende soorten hulpmiddelen zijn om zoveel mogelijk veilig te werken. Zo moet je echt gebruik maken van een zuurkast als je met zure stoffen werkt, tevens is een kast waar je gasflessen in opbergt essentieel als je deze flessen hebt. Zorg ervoor dat gevaarlijke stoffen niet in het milieu terecht komen. Daar zijn verschillende lekbakken voor ontwikkeld. Kijk goed online rond om te zien hoe dit in elkaar zit. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden