vhvg

6 veel gestelde vragen over botox

Geplaatst op

Artsen gebruiken Botox al jaren om rimpels en gezichtsplooien succesvol te behandelen. Botox is een merknaam van een toxine geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Er zijn ook andere merknamen, zoals Dysport en Xeomin.

Hoe werkt Botox?

Botox blokkeert signalen van de zenuwen naar de spieren. De geïnjecteerde spier kan niet samentrekken. Dat maakt de rimpels ontspannen en verzachten. Botox wordt het meest gebruikt op voorhoofdlijnen, kraaienpootjes en fronsrimpels. Rimpels veroorzaakt door schade door de zon en de zwaartekracht zullen niet reageren op Botox. Het kan ook worden gebruikt voor lippenlijnen en voor de kin en de hoek van de mond en nek.

Hoe wordt een Botox-procedure uitgevoerd?

Botox krijgen duurt slechts een paar minuten en vereist geen verdoving. Botox wordt met een fijne naald in specifieke spieren geïnjecteerd met slechts een kleine hoeveelheid ongemak. Het duurt over het algemeen drie tot zeven dagen om volledig van kracht te worden, en het is het beste om geen alcohol te nuttigen ten minste een week voor de procedure begint. Je moet ook twee weken voor de behandeling stoppen met het nemen van aspirine en anti-inflammatoire medicijnen om blauwe plekken te verminderen.

Hoe lang blijven de effecten van Botox zichtbaar?

De effecten van Botox duren drie tot vier maanden. Wanneer de activiteit in de spier geleidelijk terugkeert, beginnen de lijnen en rimpels weer te verschijnen en mag je opnieuw worden behandeld. De lijntjes en rimpels lijken vaak minder ernstig na verloop van tijd omdat de spieren worden getraind om te ontspannen.

Wat zijn de bijwerkingen van Botox?

Tijdelijke kneuzingen zijn de meest voorkomende bijwerking van Botox. Hoofdpijn, die na 24 tot 48 uur eindigt, kan optreden, maar dit is zeldzaam. Een klein percentage van de patiënten kan een hangend ooglid ontwikkelen. De bijwerkingen stoppen meestal binnen drie weken. Hangende oogleden ontstaan vaak wanneer de Botox zich verplaatst, dus wrijf niet over het behandelde gebied gedurende 12 uur na de injectie of ga gedurende een uur na de ingreep liggen.

Wie mag Botox niet ontvangen?

Patiënten die zwanger zijn, borstvoeding geven, jonger zijn dan 18 jaar, of een neurologische ziekte hebben, mogen Botox niet gebruiken. Aangezien Botox niet werkt voor alle rimpels, moet je eerst een arts raadplegen.

Betaalt mijn verzekering voor Botox?

Botox wordt niet standaard gedekt door de verzekering bij gebruik voor cosmetische doeleinden. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie over de dekking.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden