vhvg

5 manieren om een mooiere glimlach te krijgen

Geplaatst op

Als je ouder wordt, verkleuren je tanden langzamerhand. Ook kan je gebit scheef gaan staan, of ontstaan er problemen als je in je jeugd mondverzorging wat minder serieus hebt genomen.

Beugels

Een behandeling met een beugel is allang niet meer alleen voor kinderen. Steeds meer volwassenen kiezen ervoor op latere leeftijd hun tanden (nogmaals) recht te laten zetten. De nieuwste soorten beugels zijn nauwelijks zichtbaar, wat de drempel verlaagt om je gebit te verbeteren.

Implantaten

Een implantaat zorgt voor een solide basis voor een kroon of brug. De huidige implantaten zijn van titanium en kunnen bij goed onderhoud een leven lang meegaan. Dit betekent dat je de behandeling om een tand of kies te vervangen maar eenmaal hoeft te ondergaan om je glimlach weer compleet te maken.

Poetsen en flossen

Twee keer poetsen per dag blijft een belangrijk advies om een mooie glimlach te krijgen of te behouden. Gebruik ook dagelijks flos of ragers om de ruimte tussen je tanden en kiezen te reinigen. Kies voor een volledige reiniging van je mond ook voor een tongschraper, hier blijven meer bacteriën achter dan je denkt!

Tanden bleken

Vergeling van je tanden is een natuurlijk proces. Als je daarnaast van rode wijn en koffie houdt is de kans groot dat je verkleuring versnelt. Als je hier last van hebt kun je bij je tandarts navragen of bleken een optie is. Dit hoeft niet per se in de tandartsstoel, maar kan vaak ook met een thuisbehandeling. Doordat je professionele begeleiding krijgt is het resultaat in het algemeen goed.

Facings

De vorm en kleur van je tanden kunnen eenvoudig worden aangepast met een facing. Deze wordt als het ware op je tand geplakt, zodat het uiterlijk verbetert. Zo krijg je de glimlach die je altijd al wilde hebben.

Je eigen tandarts kan je tips geven om je gebit verder te verbeteren. Wil je verder advies? In de regio Zuid-Holland kun je terecht bij Idente Mondzorg Gorinchem.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden