vhvg

4 sportactiviteiten die je kunt doen in het bos

Geplaatst op

Nederland kent vele mooie bossen en natuurparken. Ga er daarom lekker op uit en haal een frisse neus in het bos! Hoe leuk is het om een sportactiviteit te combineren met het zien van prachtige natuur? Dat is weer eens wat anders dan paardrijden op je eigen manege of een stukje hardlopen door je wijk. Lees snel verder! 

Mountainbiken

Wist je dat er vele uitgestippelde mountainbike routes zijn door de natuur in Nederland? Er is wel meer dan 250 KM aan paden voor je te vinden. Je vindt hier paden voor vele verschillende niveaus. Deze banen hebben hoogteverschil, technische stukken en je rijdt over wisselende typen wegen, zoals zand, modder en grindpaden. Ga bijvoorbeeld op pad op de Veluwe of over de mooie route bij Vorden. Let er wel even op dat je, als je wilt mountainbiken in het natuurgebied, een MTB-vignet nodig hebt. Hier vind je alles over op natuurmonumenten.nl. Weet je wat ook leuk is? Om de track een keer af te leggen met een elektrische fatbike. Deze stoere fietsen kunnen goed tegen een stootje! 

Hardlopen en trailrunnen

Voor de hardlopers onder ons zijn er vele hardlooproutes te vinden op natuurmonumenten.nl. Je geniet tijdens je route van de prachtige natuur en je ziet misschien wel eens een (wild) dier voorbij komen. Houd je van iets meer actie, sensatie en sta je open voor een uitdaging? Ga dan trailrunnen. Hier loop je hard over oneffen paden, zand en modderige plassen. Daarnaast vind je hoogteverschil en vele bochten. We weten zeker dat je de avond na je trailrun fun goed zal slapen. 

Paardrijden

Ook ruiters hebben toegang tot de prachtige natuurparken in Nederland. Let er wel even op dat je je ruiterspas bij je hebt. In al onze parken vind je speciaal aangelegde ruiterpaden. Zo lopen jij en je paard ongestoord door! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden