vhvg

3 tips om zoveel mogelijk uit letselschade te halen

Geplaatst op

Een ongeluk is natuurlijk nooit leuk. Maar (blijvende) letselschade beperkt je in je functioneren. In deze gevallen maak je vaak aanspraak op een letselschadevergoeding. Met onze tips zorg je ervoor dat je het maximale uit je schadevergoeding haalt.

Voorkom berichten op sociale media over een ongeluk

Het plaatsen van berichten met betrekking tot het ongeluk kan tegen je gebruikt worden in de zaak.  Dit geldt bijvoorbeeld als tijdens een rechtszaak dingen beweert die je in je sociale media tegenspreekt. Je kunt je letselschade advocaat de communicatie het beste laten verzorgen, zodat je geen fouten maakt.

Zoek medische behandeling

Als je een letselschadezaak wint, dan betekent dit dat je een eerlijke vergoeding zal ontvangen voor alle ongemakken die je hebt opgelopen. Voor een optimaal beeld van wat voor letselschade je hebt opgelopen. Dit vereist de hulp van artsen, samen met andere zorgverleners om de verwondingen die je hebt opgelopen te documenteren en om een behandelplan op te stellen. Dit is essentiële informatie om een hogere letselschadevergoeding te eisen. Zelfs als je niet denkt dat de verwondingen ernstig zijn, is het een goed idee om medische hulp te zoeken. Sommige verwondingen kunnen immers dagen of weken duren voordat de symptomen zich uiten in bijvoorbeeld pijn. Een arts kan bepalen of er iets is om je zorgen over te maken.

Behoud je bewijsmateriaal van de letselschade

Stukken bewijsmateriaal kunnen je helpen tijdens je zaak voor een letselschadevergoeding. Om er zeker van te zijn dat je over het nodige bewijs beschikt, is het een goed idee om foto’s te nemen van de plaats van het ongeval. Probeer ook foto’s te laten nemen van je verwondingen. Zorg ervoor dat je de namen en contactgegevens van eventuele getuigen verzamelt. Lukt dit jezelf niet meer, omdat je te erg verwond bent? Vraag dan omstanders om je erbij te helpen. In de meeste gevallen wordt bij een ongeluk de politie opgeroepen. Je kunt dan een politierapport opvragen. Je letselschade advocaat kan u voorzien van een lijst met andere documenten die u zou moeten hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over gezondheid? Lees dan onze blogs. Tal van tips komen dan naar voren.

Contactgegevens

Via info @ vhvg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden